Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDITE OPREZNI (I) NA PROMETNICAMA

Kolone na Lučkom i Macelju: Ako krećete na put, naoružajte se strpljenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je nova ljetna sezona s jednakim poteškoćama, velikim brojem turista na našim cestama i gužvama u prometu, objavili su iz HAK-a. Pred naplatnom postajom Trakošćan kolona je duga oko 1,5 kilometar, a kolone se stvaraju i na Lučkom.

Promet je pojačan na većini glavnih cestovnih pravaca u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti. HAK javlja da je kolona vozila na čvoru Lučko iz smjera Jankomira u smjeru naplatane postaje Lučko duga oko jedan kilometar.

Kolona vozila jedan kilometar također je i na izlazu s autoceste A1 na naplatnoj postaji Lučko i pred naplatnom postajom Demerje.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatnom postajom Trakošćan kolona je duga oko 1,5 kilometar, a zbog povećane gustoće prometa povremeno se zatvara tunel Frukov Krč.

Hrvatski autoklub objavio je kako je zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabranjeno prometovati autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene na snazi je dodatna zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Kratak predah od ljetnih vrućina, a onda opet pakao: Evo kad nam se vraća nepodnošljiva žega

Prometna prognoza

Iz proteklog, produženog vikenda vidjeli smo da je pred nama nova ljetna sezona s jednakim poteškoćama, velikim brojem turista na našim cestama i gužvama u prometu, objavili su iz HAK-a.

Svi smo svjesni da se najčešće putuje vikendima, no zbog mijenjanja navika putovanja, u želji da se izbjegnu velike gužve, mnogi za svoje putovanje biraju druge dane u tjednu, a osobito ponedjeljak.

Najveći broj vozila, mogući zastoji i usporena vožnja očekuju se u subotu tijekom cijelog dana, a osobito u jutarnjim satima i sredinom dana (od 6 do 15 sati), te tijekom nedjelje, 30. lipnja, tijekom cijelog dana (najviše od 6 do 13 sati).

Ovog vikenda u velikom dijelu europskih zemalja (Austrija, Belgija, dio Švicarske i dio Njemačke) počinju školski praznici, a veliki broj turista iz tih zemalja tradicionalno se odmara na Jadranu.

Zbog toga se najgušći promet očekuje:

- na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko;

- na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Kaštel, Rupa, Pasjak), Mađarskom (Goričan), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Županja, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići);

- na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (oba smjera) te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka;

- na Istarskom ipsilonu - prema GP-ima Kaštel i Plovanija i prema tunelu Učka;

- u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadru i Splitu;

- u turističkim središtima na našoj obali.

Više informacija o tome kad krenuti na put možete naći u HAK-ovom Kalendaru gustoće prometa i Karti najčešćih gužvi.

Aktualno Toplinski val u Europi uzrokuje požare i nestanke struje: U Italiji troje mrtvih, u Francuskoj izmjereno 45,9 stupnjeva Vrućina izaziva požare diljem Europe (Foto: AFP) Vrućina izaziva požare diljem Europe (Foto: AFP) Foto: Afp Ilustracija (Foto: AFP) Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp U blizini Bologne izmjereno 43 stupnja (Foto: AFP) U blizini Bologne izmjereno 43 stupnja (Foto: AFP) Foto: Afp Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP) Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP) Svijet Toplinski val u Europi uzrokuje požare i nestanke struje: U Italiji troje mrtvih, u Francuskoj izmjereno 45,9 stupnjeva 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene