Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kratak predah od ljetnih vrućina, a onda opet pakao: Evo kad nam se vraća nepodnošljiva žega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protekli vrući dani posljedica su toplinskog vala, a na moru vrijeme pogoršava i takozvani fenski efekt bure, tj. pojava kada bura zrak dodatno zagrije umjesto da ga rashladi. Međutim, petak će u kopnenim predjelima biti ugodniji, dok će na jugu ostati gotovo jednako vruće kao i tijekom četvrtka.

Rano ujutro u kopnenim predjelima može biti pljuskova, ali će do podne biti pretežno sunčano. Na kopnu će jutro proći uz umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni vjetar, dok će na Jadranu zapuhati bura koja će biti umjerena i jaka, a podno Velebita i s olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj bit će sunčano, ali će napokon biti manje vruće. Puhat će i umjeren sjeverni vjetar, pa će petak biti mnogo ugodniji.

I u Slavoniji će biti pretežno sunčano. Temperatura će ondje biti pet do šest stupnjeva niža nego u četvrtak, a uz to će puhati umjeren sjeverni vjetar.

Bura će i sjevernom Jadranu donijeti barem malo olakšanje od vrućina, ali bi zbog svoje jačine mogla stvoriti neke druge probleme. U gorju će i u petak popodne biti sunčano.

U Dalmaciji će biti sunčano, vedro i vruće. Temperatura će se popoeti do 36 stupnjeva, puhat će uglavnom umjerena bura, koja će krajem dana ojačati.

U četvrtak je temperatura mora iznosila od 23 do čak 28 stupnjeva, koliko je izmjereno u Puli. Kupanje se preporučuje, ali dobro razmislite o sunčanju ili barem kada ćete ići van na sunce. Najpametnije bi bilo držati se hlada jer će UV indeks biti vrlo visok.

Idućih će dana u kopnenoj Hrvatskoj ostati sunčano, ali će tijekom vikenda ipak biti malo manje vruće. Temperatura će izositi oko 30 stupnjeva, a nova doza vrućine očekuje nas u novom tjednu, kada će i vjetar oslabjeti.

Na moru će vrijeme biti vrlo slično. Još u subotu će puhati pojačana bura, a zatim će zapuhati sjeverozapadnjak. U novom tjednu ni ondje neće biti značajnijeg vjetra, pa ćemo za vikend kratko predahnuti od žege, ali ona će nam se vrlo brzo vratiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene