Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Metkoviću, Splitu i Puli u tijeku je primopredaja vlasti nakon završetka lokalnih izbora. Prvi su posao jutros obavili bivši i novi gradonačelnik Splita, Željko Kerum i Ivo Baldasar.


Počele su primopredaje vlasti nakon završetka lokalnih izbora.

Vezani članci Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita Prijeti li Splitu razdor vlasti? Kerumovi vijećnici napustili sjednicu, Opara poručio: ''To je ilustracija velike nervoze kod bivšeg gradonačelnika'' Željko Kerum, bivši gradonačelnik Splita (Foto: Dnevnik.hr) ''Split je ku*ac'': Kerumova stranka zbog tog je slogana odbila doći na Gradsko vijeće, tužili autora

'Želim ti sriću, zdravlje i dobar rad. Mi smo dali izvješće, onakvo kakvo je. Želim novom gradonačelniku ugodan rad u Banovini, da postigne uspjeh. Bila mi je čast biti gradonačelnik Splita. Ponosan sam na to!', poručio je Željko Kerum novom gradonačelniku Splita Ivi Baldasaru, koji je preuzeo dužnost nakon četverogodišnjeg Kerumova mandata.

Ulazak Baldasara i njegovih zamjenika Aide Batarelo i Gorana Kovačevića u zgradu Banovine dočekan je toplim i dugim pljeskom, a sama ceremonija primopredaje dužnosti protekla je u protokolarnom, ali i prijateljskom, suradničkom ozračju.

Kerum je izrazio želju za suradnjom u Gradskom vijeću u kojem njegova stranka ima pet vijećnika. Baldasar se zahvalio na odlično organiziranoj primopredaji i emotivnom dočeku.

'Nadam se da ću opravdati povjerenje onih koji jesu i koji nisu glasali za mene', rekao je Baldasar i najavio reviziju poslovanja i reorganizaciju Gradske uprave.

'Preuzimamo loše financijsko stanje, a vidjet ćemo koliko je loše', rekao je novi gradonačelnik.

Željko Kerum je na traženje novinara da ocijeni svoj rad rekao: 'Petica i to podcrtana!', rekao je u svom stilu bivši šef grada pod Marjanom Željko Kerum.

Odmah nakon primopredaje vlasti, Baldasar je krenuo s poslom. Otišao je na konferenciju o malom hotelijerstvu, na kojoj je i ministar turizma Darko Lorencin, a potom na sastanak u Policijsku upravo na razgovor o Gay Prideu u subotu.

>>'Bakljada' u Metkoviću nakon pobjede mladog psihijatra

U Puli se s pozicije župana Istarske županije nakon deset godina oprostio Ivan Jakovčić, čiju je funkciju preuzeo Valter Flego.

>>Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar: Otvorit ću Gay centar u Splitu, a na posao dolaziti i vikendom ako treba

U Metkoviću nakon 16 godina dosadašnji gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo prepušta vlast mladom psihijatru Boži Petrovu.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook