Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar odnos dviju zemalja

Premijer Andrej Plenković primio crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića

Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 3
Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 3 Damjan Tadic/Cropix
Aktualno Galerija Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 3 Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 3 Foto: Damjan Tadic/Cropix Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 5 Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 5 Foto: Damjan Tadic/Cropix Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 1 Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 1 Foto: Damjan Tadic/Cropix Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 4 Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 4 Foto: Damjan Tadic/Cropix +1 Susret premijera Plenkovića i Jakova Milatovica, crnogorskog predsjednika - 2 Galerija 1/6 >>
Premijer Andrej Plenković susreo se u ponedjeljak s predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednika .

Dvije zemlje imaju dobre odnose i Hrvatska će i dalje podržavati Crnu Goru u nastavku njezinog integracijskog puta u Europsku uniju, rekao je premijer. Jakov Milatović, koji je doputovao u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj, prvi posjet nekoj državi članici Europske unije nakon što je izabran u svibnju, rekao je ranije u ponedjeljak na Pantovčaku da se snažno zalaže za ubrzanje europskog puta Crne Gore i za to traži veću potporu Zagreba.

Premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da, nakon posljednjih izbora, Hrvati ponovno imaju svog zastupnika u Skupštini Crne Gore, Adrijana Vuksanovića.

Pročitajte i ovo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Hrvatska će se i dalje dosljedno zalagati za prava i političku zastupljenost Hrvata u Crnoj Gori, rekao je Plenković. Vezano za otvorena pitanja, Plenković je ponovio očekivanja Hrvatske da se ona rješavaju u dobrosusjedskom duhu i u skladu s međunarodnim pravom.

Ponovljeno je u tom kontekstu očekivanje Zagreba da Podgorica vrati školski brod Jadran, jedrenjak izgrađen 1933. godine koji je do 1991. bio upisan u flotne liste hrvatskih luka no zadržan je u Crnoj Gori kamo je otplovio 1991. na remont.

Pročitajte i ovo Zvonimir Šostar Ljubić odmah u zatvor Presuda u aferi suhi led: Šostaru četiri godine zatvora, oduzima mu se imovina vrijedna 8 milijuna kuna, obrana najavila žalbu

Ranije u ponedjeljak na sastanku sa svojim domaćinom Zoranom Milanovićem crnogorski predsjednik rekao je da je brod Jadran u vlasništvu Crne Gore, ali da je Podgorica otvorena za dijalog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene