Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIJENE GORIVA

Plenković objavio nove cijene benzina i dizela, a što je s onima koji voze na plin? Stigli neslužbeni podaci, vijesti nisu dobre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene benzina i dizela službeno će se mijenjati u srijedu, a portal Cijenegoriva.info donosi nove cijene plina.

Premijer Andrej Plenković danas je nakon telefonske sjednice Vlade održao presicu i objavio da su odlučili izmijeniti uredbu o visini trošarina na energente i električnu energiju te uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, kako bi smanjili odnosno ublažili rast cijena goriva i time spriječili dodatni udar na građane.

Pročitajte i ovo Ulijevanje goriva - 4 DOBRA VIJEST Nove cijene goriva: Pogledajte koliko od ponoći trebate platiti za tank benzina Slika nije dostupna BIT ĆE MALO BOLJE Vozači, pričekajte s odlaskom na benzinsku: Od ponoći pojeftinjuje gorivo, pogledajte nove cijene

Bez Vladinih mjera dizel bi sutra koštao 15,80 kuna po litri, dok bi za litru benzina građani morali izdvojiti 15,78 kuna po litri, a za plavi dizel 10,87 kuna. Stupanjem na snagu ove uredbe, dizel će od srijede koštati 13,08 kuna, benzin 13,50 kuna, a plavi dizel 9,45 kuna, podaci su koji je iznio premijer. Također, cijene goriva mijenjat će se svakih 14 dana, umjesto tjedno kao dosad.

Portal Cijenegoriva.info, koji inače ponedjeljkom objavljuje neslužbene podatke o novim cijenama goriva, danas je to učinio samo za plin, budući da će nove cijene benzina i dizela službeno biti poznate u srijedu. Kako navode, one koji voze na plin ne čekaju dobre vijesti - za prosječni spremnik od 50 litara od utorka će plaćati sedam kuna više nego dosad. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene