Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredni samit Europskog vijeća

Plenković o eurozoni i Schengenu: "Mislim da smo vrlo blizu trenutku da se i to realizira"

Premijer Andrej Plenković je u Bruxellesu, gdje je počeo izvanredni summit Europskog vijeća.

Uoči summita, hrvatski je premijer razgovarao s predsjednikom Vijeća Charlesom Michelom, a sastao se i s povjerenicom Europske komisije za unutarnje poslove Jilvom Johanson.

Glavne teme bile su hrvatski ulazak u eurozonu i Schengen. ''Mi razgovaramo intenzivno, dakle sa svim državama članicama, bilo na razini ministara unutarnjih poslova, ministara vanjskih poslova, razgovaram sa šefovima država i vlada.

  Pročitajte i ovo Na vlast žele novcem iz EU fondova - 3 europski fondovi Tko najbolje povlači novac? U kampanji mnogi obećavaju briselske eure, no neke općine već i sad od njih dobro žive

Pročitajte i ovo Andrej Plenković obišao crikvenicu i rijeku Plenković o popuštanju mjera: "Epidemija jenjava, moramo donositi odluke koje neće ugroziti sezonu. Mi živimo više-manje normalno"

Cijela diplomatska aktivnost je vrlo intenzivna i ovdje putem stalnih predstavnika u Briselu, u glavnim gradovima i mi želimo da kad ta tema dođe na red da ona uživa konsenzus svih država članica i da dobijemo potporu. Mislim da smo vrlo blizu tom trenutku da se i to realizira kroz sljedećih nekoliko mjeseci'', predsjednik Vlade Andrej Plenković.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene