Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obišao crikvenicu i rijeku

Plenković o popuštanju mjera: "Epidemija jenjava, moramo donositi odluke koje neće ugroziti sezonu. Mi živimo više-manje normalno"

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio je Primorsko-goransku županiju i susreo se s kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora.

Premijer je obišao Crikvenicu i Rijeku gdje se susreo  s kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora.  Dao je tako podršku HDZ-ovom kandidatu za župana Gariju Cappelliju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Andrej Plenković Zadnji dan kampanje Plenković vrlo ležerno komentirao snimke na kojima vrijeđa DP i Most: Na jedno je zamalo umro od smijeha

Cappelli je kazao kako je vrijeme da njegov protukandidatu Zlatko Komadina više ne bude župan Primorsko-goranske županije te da županija mora početi voziti u šestoj brzini. 

Nakon što je naveo sve projekte te kazao kako je HDZ učinio puno toga za Primorsko-goransku županiju, Plenković je komentirao i ostale aktualne teme, među kojima i potvrdu kreditnog rejtinga agencije Fitch.

"Ovaj rejting znači jeftinije zaduživanje države, banaka i gospodarskih subjekata te jeftiniji krediti za građane. Hrvatska je očuvala stabilnost", rekao je. 

Osvrnuo se i na epidemiološku situaciju.

"Epidemija jenjava, dobra procijepljenost stvara preduvjete za dobru sezonu i gospodarski rast. Mi smo na dobrom putu", kazao je premijer. 

Najavio je kako će se ovog tjedna raspraviti najavljeno popuštanje mjera, ali nije želio otkrivati detalje.

"Moramo donositi odluke koje će održati dobar trend i neće ugroziti sezonu. Kad gledate koje su mjere kod nas još uvijek na snazi, mi manje-više živimo normalno", kazao je i još jednom apelirao na građane da se cijepe. 

Podsjetimo, Plenković je jučer bio na istoku zemlje gdje je komentirao situaciju s koronavirusom. Rekao je kako epidemija jenjava te najavio kako je Hrvatska spremna za uvođenje COVID putovnica.

Osvrnuo se i na probleme u Vinogradskoj te izjavu predsjednika Zorana Milanovića da je Plenković tu situaciju mogao riješiti jednim telefonskim pozivom.

"Pitanja u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi se ne rješavaju telefonskim pozivom premijera. Ako netko rješava pitanja telefonskim pozivom, onda je to indikativno o metodi upravljanja. Ovo nije prvi put da imamo takvu situaciju", rekao je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene