Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plakat Queer festivala izazvao homofobne reakcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge Reforma podnijela je prijavu protiv organizatora Queer festivala jer smatra da reklamni festivalskim plakat s likom golog muškarca u štiklama vrijeđa moralni osjećaj građana.

Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, Gordana Sobol, ocijenila je danas da je riječ o homofobnom istupu Udruge pod krinkom zaštite obiteljskih vrijednosti i djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Plakat SDSS-a išaran ustaškim sloganom U Zagrebu Na plakatu SDSS-a crnom bojom ispisali ustaški slogan

Udruga Reforma podnijela je prijavu tražeći od policije da ispita tko je tvorac plakata i da ih ukloni jer su, po mišljenju Udruge, neprikladnog sadržaja i vrijeđaju moralni osjećaji građana. 

U Udruzi smatraju da su plakatima postavljenima u blizini škola i vrtića prekršena i prava djeteta pa su o svemu, kažu, obavijestili i pravobraniteljicu za djecu Mila Jelavić.

Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol smatra pak da je riječ o homofobnom istupu Udruge pod krinkom zaštite obiteljskih vrijednosti i djece te da kao takav zaslužuje osudu svih. 

Pritom se pita kako to da članove navedene udruge nisu uznemirile brojne reklame u kojima se koriste gotovo gola tijela žena.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba kazala je da policija "postupa po zaprimljenoj prijavi i još uvijek utvrđuje ima li na plakatima elemenata za prekršajnu prijavu".

Po riječima voditelja programa Queer-a Zvonimira Dobrovića, motiv s plakata preuzet je iz predstave bugarskog umjetnika Ive Dimcheva, koja će biti odigrana na festivalu. 

On smatra da sadržaj plakat nije vulgaran te da je riječ o umjetničkom izričaju tijela čime se i bavi festival, koji se održava u Zagrebu od 7. do 12 svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene