Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaposlenici bolnice Šibenik ovih dana bijesno nazivaju medije ističući kako je bolnica s njihovih plaća uzela novac za podmirivanje svojih dugova.


Svaka plaća bolnice Šibenik zapravo je neizvjesna. Zbog golemih dugova račun je odavno blokiran, pa prije svake isplate plaća ravnatelj mora moliti one kojima duguju da nakratko povuku potraživanja kako bi plaće prošle.

Vezani članci Iskapanja kod crkve sv. Frane u Šibeniku - 5 Na šibenskom groblju otkrili više od 600 lubanja, ali i cijelih kostura: "Pretpostavljamo da ih uokolo ima još jako puno" Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića - 1 Što se krije iza nezapamćene tragedije koja je pogodila šibenski kraj: "Ništa se neće vratiti. Kamo sreće da se može vratiti..."

No, ovaj put na račun im je sjeo Belupo sa ovrhom od 400 tisuća kuna. Navodno je Belupo htio odgoditi naplatu, no prekasno i plaće su ipak stradale.

Neke samohrane majke su ovaj mjesec ostale i bez alimentacija koje su sa računa otišle Belupu.

Bolnica se iz dugova pokušava izvući kreditom od 58 milijuna kuna u OTP banke, no treba im suglasnost Županije, no siromašna Županija nikako da da tu suglasnost jer svjesni su da će kao vlasnici bolnice morati preuzeti otplatu kredita koji bolnica vjerojatno neće moći sama vraćati.

Više u video prilogu.