Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaposlenici bolnice Šibenik ovih dana bijesno nazivaju medije ističući kako je bolnica s njihovih plaća uzela novac za podmirivanje svojih dugova.


Svaka plaća bolnice Šibenik zapravo je neizvjesna. Zbog golemih dugova račun je odavno blokiran, pa prije svake isplate plaća ravnatelj mora moliti one kojima duguju da nakratko povuku potraživanja kako bi plaće prošle.

Vezani članci Poziv: TEF (ne)riješiv problem za Šibenik - 3 Ekobomba u srcu Šibenika - pronađen jedan od najkancerogenijih spojeva, a stručnjak poručuje: "Ne bih se tu kupao i jeo ribu" Ilustracija U prevrtanju kombija poginuo muškarac (47): Pokušali su mu pomoći, umro je na mjestu

No, ovaj put na račun im je sjeo Belupo sa ovrhom od 400 tisuća kuna. Navodno je Belupo htio odgoditi naplatu, no prekasno i plaće su ipak stradale.

Neke samohrane majke su ovaj mjesec ostale i bez alimentacija koje su sa računa otišle Belupu.

Bolnica se iz dugova pokušava izvući kreditom od 58 milijuna kuna u OTP banke, no treba im suglasnost Županije, no siromašna Županija nikako da da tu suglasnost jer svjesni su da će kao vlasnici bolnice morati preuzeti otplatu kredita koji bolnica vjerojatno neće moći sama vraćati.

Više u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju