Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova taktika SDP-a

Milanović kao zaštitnik nacionalnog ponosa ulaguje se biračima centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu poslijepodne na Iblerovom trgu održano je Predsjedništvo SDP-a, a teme su bile proširenje koalicije i taktika za izbornu kampanju.

Može li se pismo Zorana Milanovića šefu UEFE-e tumačiti kao dio njegove nove izborne strategije?

Definitivno pismo predsjednika vlade prvom čovjeku UEFA-e nije uobičajen potez kao niti da se iscrtavaju kukasti križevi na hrvatskim stadionima.

No, nakon kritika koje su stigle iz HNS-a na račun državne politike, premijera i vlade, mnogi ovaj potez s pismom smatraju dijelom kapanje za izbore Zorana Milanovića. Kao kampanju to tumače i neki politički analitičari. Profesor Tihomir Cipek ovo povezuje s činjenicom da Milanović sve češće spominje Franju Tuđmana u pozitivnom svjetlu. Cipek smatra da je i to kao i zalaganje za nogometnu reprezentaciju, samim time i ponos Hrvatske a to je nogomet i hrvatska reprezentacija, smjer kampanje koji želi progurati Milanović - da se pokaže kao zaštitnik nacionalnog ponosa te da tako pridobije birače centra.

Ministar uprave i član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk komentirao je u kako je premijer Milanović u pismu čelniku UEFA-e Platiniju, napisao ono što misli većina hrvatskih građana.

'Nisam očekivao premijerovo pismo, ali kada ga je poslao, čini mi se da je napisao ono što većina građana misli, a to je da zbog nezadovoljstva navijača vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza ne bi trebala tolike posljedice snositi hrvatska nogometna reprezentacija i svi ljudi koji za nju navijaju. Dakle, sve ono što je premijer napisao, uključujući i sudjelovanje u antifašističkom pokretu, podržavam', izjavio je Bauk novinarima ispred središnjice SDP-a.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom

Milanović pisao Platiniju: Ne dopustite da se Euro 2016 održi bez svih najboljih nacionalnih vrsta

Na pitanje može li se premijerovo pismo tumačiti kao predizborni potez, Bauk je uzvratio kako Platini nije hrvatski državljanin te kako sumnja da ga je premijer Milanović htio privoljeti da glasuje za SDP.

'Hrvatska javnost će pročitati to pismo, ali vjerujem da bi takvo pismo poslao bilo koji drugi hrvatski premijer. Nadam se da takvo pismo premijer neće imati priliku poslati 2016.', poručio je.

Dobra je vijest da je policija na tragu rješavanja slučaja svastike na Poljudu. Tvrdi tako Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova.

'Siguran sam da će riješiti taj slučaj. I to najbrže moguće i kada se prikupe dokazi koji su dovoljni da netko bude priveden. Policija intenzivno radi i mislim da je to najbolji put. Nemojmo pritiskati policiju, neka radi svoj posao', izjavio je Ostojić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene