Uhićenje, ilustracija
Uhićenje, ilustracija Foto: Getty Images

Petorica hrvatskih i jedan državljanin Crne Gore uhićeni su i nad njima se provodi istraga zbog krijumčarenja više od 229 kilograma marihuane u razdoblju od 20. svibnja 2020. do 9. veljače 2021. godine.


USKOK je, na temelju kaznene prijave PU splitsko-dalmatinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv petorice hrvatskih državljana i jednog državljanina Crne Gore zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te zlouporabe položaja i ovlasti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su okrivljenici od 20. svibnja 2020. godine do 9. veljače 2021. godine, po planu kojega su prethodno utvrdili, nabavljali i prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, dok se cijeli proces odvijao preko Hrvatske, Albanije, Crne Gore i BiH.

Jedan član zločinačkog udruženja bio je policijski službenik koji je zlouporabio položaj i ovlasti puštajući državljanina Crne Gore da prelazi državnu granicu koristeći se lažnom putovnicom iako je za njim bila raspisana tjeralica. Službenik je u prosincu udaljen s dužnosti te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Cjepivo za koronavirus, ilustracija Slovenci drugom dozom cijepili dva posto stanovništva, objavili i koliko cjepiva očekuju do kraja mjeseca

Izbor za najsestru i najliječnika 2020. godine 01 Pacijenti izabrali svoje heroje: Titulu za najsestru i najliječnika osvojili ''anđeli nade''

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv navedenih je podnesena kaznena prijava USKOK-u te su predani pritvorskom nadzorniku.