Petar Janjić Tromblon (Foto: Pixell)
Petar Janjić Tromblon (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Petar Janjić Tromblon, koji je Vladi dao ultimatum da riješi problem granice sa Slovenijom u Savudrijskoj vali ili će on tamo doći s konvojem od stotinu brodica, kaže da ne odustaje od ultimatuma koji istječe popodne.


"Sve je spremno, čekam samo da u ponedjeljak u 16 sati istekne rok koji sam dao hrvatskoj Vladi da zaštiti nacionalne interese u Piranskom zaljevu i nakon toga ću objaviti sve o našoj akciji", rekao je umirovljeni pukovnik Petar Janjić Tromblon za Novi list.

Vezani članci Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) Euforični Slovenci dobili odgovor na pitanje zašto je Juncker ignorirao dokument o arbitraži s Hrvatskom Slika nije dostupna Pahor kritizira, ali u Vladi RH zadovoljni: "Komisija je ispravno odlučila ne miješati se u hrvatsko-slovenski spor"

On je u četvrtak uputio praktično ultimatum premijeru Andreju Plenkoviću da poduzme sve potrebno kako bi se »zaštitilo hrvatsku državnu granicu i hrvatske ribare u Piranskom zaljevu«, jer da će u suprotnom Janjić to učiniti sa stotinama brodica.

U međuvremenu su se zainteresirani istarski ribari sastali u Zagrebu s ministrom Tomislavom Tolušićem i predstavnicima još nekih resora i izrazili zadovoljstvo što su dobili od njih jamstva da će moći nesmetano ribariti u Piranskom zaljevu. No Janjić to, po svemu sudeći, ne smatra dovoljnim i nije odustao od najavljenog pohoda.

"Sve su komunikacije obavljene, program naše regate u Piranskom zaljevu je napravljen, dosad se akreditiralo preko 500 osoba, a o svim ću detaljima javnost izvijestiti u ponedjeljak u 16 sati. Reći ću tada kakva će to točno biti regata mira i kojeg će se datuma održati", ističe Janjić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju