Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica mirne reintegracije

Penava: "Hoćemo li šutjeti na to da srednjoškolci koji pohađaju srpsku nastavu sjede na hrvatsku himnu"

Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U povodu 27. obljetnice međunarodnog priznanja RH i 21. godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru vijence je u utorak položilo izaslanstvo Grada i tom je prilikom gradonačelnik Ivan Penava upitao hoće li se šutjeti na činjenicu da srednjoškolci nastave na srpskom jeziku ne ustaju na hrvatsku himnu.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru počast stradalima u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odalo je izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Suočavanje s prošlošću 30 godina nakon jezivog zločina: "Žrtve treba upamtiti i prenijeti mladima kako bi mogli naučiti iz iskustva starijih, a ne na vlastitoj koži'' Dodik i Vučić u Prijedoru Poruke iz Prijedora Vučiću Oluja najveće etničko čišćenje od 1945., Dodiku udruženi zločinački pothvat

Vukovarski gradonačelnik tom je prigodom novinarima kazao da su prije 27 godina u Vukovaru ljudi ginuli zbog Hrvatske, hrvatskoga stijega i himne, da bi danas dočekali da skupina učenika koji se u Vukovaru školuju na srpskom jeziku ne ustane kada se izvodi hrvatska himna.

„Hoćemo li mi danas, 27 godina nakon toga šutjeti na činjenicu da učenici koji školu pohađaju na srpskom jeziku i ćirilićnom pismu sjede na istu tu himnu", zapitao je Penava.

Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru.

Vukovarski gardonačelnik Ivan Penava u ponedjeljak je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o "kontinunitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj i Vukovaru", a kao jedan od primjera novinarima je pokazao videoisječak s finalne utakmice kupa Nogometnog središta Vukovar održanog prošle godine, na kojem se vidi da u vrijeme izvođenja hrvatske himne na tribinama nisu ustali učenici Srednje tehničke škole Vukovar koji se školuju na srpskom jeziku, već su ostali sjediti. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene