Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autohtono

Pazin u znaku jela od boškarina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U središtu Pazina cijelo se poslijepodne šire mirisi jela od autohtonog istarskog goveda Boškarina.

Obitelj Kukić uzgojem boškarina počela se baviti prije dvije godine. Vlasnik Milorad Kukić pohvalio se s njih 17. Prinovama na obiteljskoj farmi iznimno su zadovoljni, kažu, to su zaista posebne životinje. 'Oni znaju vratiti, nisu toliko zahtjevni,' rekla je Suzana Kukić. Ipak posla je mnogo, pa su ga pravilno rasporedili među svim članovima obitelji.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

'Ja im ujutro dajem vodu,' rekao je Saša Kukić. Velika ljubav prema životinjama nagnala ih je da se počnu baviti uzgojem, a ni zainteresiranih za nastavak obiteljskog posla ne nedostaje. 'Jako volim boškarine i željela bih studirati veterinu,' rekla je Milica Kukić. Boškarini trenutačno nisu jedina goveda na obiteljskome imanju, no te su ih prekrasne autohtone životinje toliko oduševile da ozbiljno razmišljaju baviti se samo njihovim uzgojem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene