Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ je priopćio da je njemačka kancelarka Angela Merkel na sastanku s Tomislavom Karamarkom dala punu potporu HDZ-u na predstojećim parlamentarnim izborima.


Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) priopćila je u utorak da je predsjednica CDU-a i njemačka kancelarka Angela Merkel na sastanku s Tomislavom Karamarkom dala punu potporu HDZ-u kao sestrinskoj pučkoj stranci i njezinom predsjedniku na predstojećim parlamentarnim izborima.

Vezani članci Slika nije dostupna IPAK ŽELE DALJE 'Nisam Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelje' Slika nije dostupna Milanović je upitao 'što ćemo' - 'Stekao sam dojam da su i oni protiv'

Bilo je riječi i o izazovima koje aktualna izbjeglička kriza stavlja pred Hrvatsku i Njemačku, Europsku uniju i Europu u cjelini, navodi se u priopćenju u kojem je potvrđeno da se Karamarko u utorak u Berlinu sastao s Angelom Merkel.

Karamarko: Program Domoljubne koalicije preokrenut će situaciju u RH

Predsjednik HDZ-a izjavio je nakon sastanka kako su se suglasili da se taj veliki problem koji zahvaća i opterećuje Europu može rješavati jedino u sporazumu, savezništvu i razgovoru s prvim susjedima i cijelim europskim mozaikom.

Karamarko je razgovarao s Merkel i o ključnim gospodarskim izazovima u Hrvatskoj. Zaključeno je da je potrebno intezivirati gospodarsku suradnju između Hrvatske i Njemačke nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj 8. studenog, navodi se u priopćenju HDZ-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju