Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KARAMARKO IZIGRAN?

Milanović je upitao 'što ćemo' - 'Stekao sam dojam da su i oni protiv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je u nedjelju uvjerenje kako se neće dugo čekati do novih izbora obzirom na uvjete koje je pred HDZ-ovu Domoljubnu koaliciju i SDP-ovu koaliciju Hrvatska raste postavio Most, na što, kazao je, njegova koalicija nije mogla pristati, a SDP-ova jest zbog "fotelja".

"Na sve te uvjete mi nismo mogli pristati jer smo racionalni i moralni. To mora biti teški kompromis i kemija da se sve to skupa sastavi. Očito su presudile fotelje, SDP želi ostati na vlasti, znaju zbog čega, a uskoro će i svi znati zbog čega", kazao je Tomislav Karamarko medijima ispred središnjice HDZ-a u nedjelju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još se čeka... Karamarko: Red je da MOST prvi sazna što HDZ misli o pojednim točkama Slika nije dostupna Nakon sastanka MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati

Smatra i da se Most od nekakve moralne vertikale, kakav je trebao biti, nažalost pretvorio u lovca na fotelje.

"Milanović misli da je politika umijeće prevare"

Napominjući kako Zoran Milanović i njegove kolege misle da je politika "umijeće prevare", Karamarko je kazao i da taj pogled na politiku kod njega ne stoji.

Pojasnio je da su u subotu u HDZ i SDP bili u kontaktu preko svojih tajnika Tomislava Čuljka i Igora Dragovana i da se u jednom trenutku i on čuo s Milanovićem i Milanović je upitao "što ćemo". Naveo je kako mu je odgovorio da će HDZ biti protiv Mostova prijedloga jer je i takva odluka Predsjedništva stranke a i on (Karamarko) to ne bi po savjesti potpisivao.

"Stekao sam dojam da su i oni protiv. Pa čak mi je i Milanović predložio i da treba istupiti zajedno jesmo li za nove izbore", kazao je Karamarko. No, kazao je, kada je na sastanku čelnik Mosta Božo Petrov pitao Milanovića hoće li SDP to potpisati, on je uporno želio da Karamarko prvi odgovori i kada je rekao da neće potpisati, Milanović je rekao da on hoće.

"U prvoj sekundi, u desetoj sekundi u stotoj minuti rekao bih isto - ne, neću potpisati. Kada sam rekao da neću potpisati, Milanović je rekao da hoće", rekao je Karamarko ispred središnjice HDZ-a.

Napominjući kako će dalje HDZ promatrati što se događa, Karamarko je najavio jačanje stranke rekavši kako će se još homogenizirati i pripremili za nove izbore. Zahvalio je i svima koji su mu čestitali i podržali ga zbog njegove odluke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene