Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pale su smjene u HAC-u zbog loše organizacije sanacije oštećenog šahta u tunelu Sveti Rok, javlja Jutarnji list.


Direktor HAC-ONC-a Josip Draženović s dužnosti je smijenio Željka Vukelića, šefa pravca jug, Tomislava Bišćanina, voditelja Tehničke jedinice Sveti Rok, Davora Bičanića, direktora za sigurnost prometa, te Zrinku Drozdek, pomoćnicu direktora za sigurnost prometa, piše Jutarnji list.

Vezani članci Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj HAC-ovki  (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL) - 3 Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj HAC-ovki koja je pijana usmrtila studenticu Slika nije dostupna Poziv na OPREZ iz HAC-a: Šahtovi mogu puknuti bilo gdje i bilo kad!

Smatra ih se, piše list, odgovornima za lošu organizaciju sanacije oštećenog šahta u tunelu Sveti Rok te za lošu prometnu regulaciju, zbog čega je za uskrsne praznike došlo do velikih gužvi na tom dijelu autoceste.

U izvješću unutarnje kontrole HAC-ONC-a , navodi list pozivajući se na izvore, potpuno je pogrešno navedeno da su oštećenja na šahtovima utvrđena tijekom sezonskog pregleda koji se obavljaju u svibnju i listopadu.

Također se navodi da je datum početka sanacije promijenio Tomislav Bišćanin, voditelj Tehničke jedinice Sveti Rok, a to je učinio Davor Bičanić, direktor za sigurnost prometa.

Jutarnji piše kako je još 6. siječnja utvrđeno da je puknuo šaht, a kako njegova sanacija spada u izvanredno održavanje, dan kasnije o svemu je obaviješten HAC koji je za to zadužen. Ubrzo stiže odgovor, javlja list, da su svi na kolektivnom godišnjem odmoru i nitko ne može izaći na teren do 11. siječnja.

Cijelu priču možete pročitati na stranicama Jutarnjeg lista.