Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija u tijeku

OPET ŠAHT Mnogima se povratak s vikenda kroz tunel Sv. Rok odužio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon produženog vikenda mnogi se vraćaju kućama. No, nekima se povratak itekako odužio, jer kod tunela Sveti rok čeka se u koloni dugoj osam kilometara.

Naime, kroz tunel se vozi samo jednom trakom zbog sanacije šahta. Veće gužve zbog toga se očekuju u večernjim satima, a HAK sve vozače poziva na strpljenje i oprez.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Andrej Plenković Stigao odgovor Plenković: "Milanović je potpuno irelevantan"

"U tunelu Sveti Rok izvode se radovi sanacije revizionog okna (šahta), a s obzirom da se radi o izvanrednom događaju, sanaciju nije bilo moguće odgoditi zbog sigurnosti korisnika. Zaprimivši brojne komentare korisnika kako u zoni radova nema vidljivih radova pa tako ni radnika, obavještavamo vozače da su radovi sanacije završeni, ali je u tijeku proces strvrdnjavanja betona te stoga promet nije moguće pustiti u punom profilu", stoji u priopćenju Hrvatskih autocesta (HAC).

Na ostalim cestama, srećom, povratak kućama protječe bez kolona. Duže se čekalo uglavnom na graničanim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, oko pola sata. Iz HAK-a ipak upozoravaju, nakon produženog vikenda na put krenite odmorni, a poseban je oprez nužan zbog vremenskih uvjeta.

Nakon praznika, danas je dan povratka sa svih krajeva svijeta. U osječkim vlakovima mjesta je bilo za sve, no na nekim relacijama prema Zagrebu uvodile su se dodatne autobusne linije.

Gotovo pola milijuna školaraca, nakon praznika, sutra će opet u školske klupe. Produženi vikend mnogima je bio prilika za dobar odmor. No bit će ovo kratki radni tjedan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene