Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Ušuljao se na plemensko vijeće i ubio 40 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica danas je ubio najmanje 40 i ranio gotovo stotinu osoba koje su sudjelovale na plemenskom vijeću u pokrajini Orakzaiju na sjeverozapadu Pakistana.

Bombaš se raznio dok je gotovo 500 članova plemena Alizaia raspravljalo o strategiji istjerivanja militanata iz svojeg područja koja Talibanima i militantima iz al-Qaide služe kao sigurna utočišta.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović BANSKI DVORI Objavljeno o čemu su Milanović i Plenković razgovarali na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost Otpad NAKON JAVNOG SAVJETOVANJA Pravedan udar na džepove? Split će rigorozno kažnjavati bacanje otpada u prirodu

Glavni Vladin dužnosnik u pokrajini Kamran Zebu rekao je za agenciju Reuters da se napad dogodio netom što je tradicionalna plemenska milicija donijela odluku o uništenju stožera militanata u pokrajini.

Prije toga je izviješteno da je u napadu smrtno stradalo 15 osoba. Po najnovijim informacijama bombaš je za napad upotrijebio automobil.

Orakzai je jedna od najmirnijih od sedam poluautonomnih pakistanskih plemenskih poktrajina. 'Džirga', sastanak stotina članova plemena Alizai, o uspostavljanju tradicionalne vojske (laškar) protiv talibanskih militanata održavao se u selu Khadezaiu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene