Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomislav Saucha

''Rekao sam Beri da nisam dobro, da već danima ne jedem i da ne bih došao u Sabor''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Saucha čiji je glas u četvrtak na izglasavanju o nepovjerenju mogao srušiti ministra Zdravka Marića, tvrdi da ga HDZ ni na što nije nagovarao, da je njegova odluka bila da glasuje protiv opoziva te da je o tome bio obavijestio Davora Bernardića.

Tomislav Saucha kaže da je svjestan percepcije koja o njemu vlada i da svi misle da mu je HDZ obećao pomoć u obrani od USKOK-ove optužbe da je kao predstojnik Ureda premijera u vrijeme Vlade Zorana Milanovića lažirao dnevnice i potkradao državnu blagajnu.

Pročitajte i ovo Hod za život Istaknuli problem femicida Osječki SDP oštro reagirao na Hod za život: "Dio su agende koja povezuje klečavce i hodače" Peđa Grbin O HDZ-u i DP-u Grbin: "Nema boljeg ljepila od novca"

''Rekao sam Beri da nisam dobro, da već danima ne jedem i da ne bih došao u Sabor'', Saucha je prepričavao razgovor sa šefom stranke čiji je član bio do prije dva mjeseca, i naglasio da je i u srijedu Bernardiću ponovio da neće glasati za opoziv ministra Marića, piše Jutarnji list.

''Ovo je najteže što parlamentarac može napraviti, jer kada si u Saboru u pravilu djeluješ u čoporu i ne istupaš sam'', pojašnjava Saucha.

''Loše sam, sad sam bio kod doktorice na infuziji. Već tjednima sam psihički destruiran. Ne mogu jesti. Idem iz jednog linča u drugi. Ali kunem se da oko ovog nitko na mene nije radio pritisak'', kaže Saucha koji je ogorčen na izjave Davora Bernardića i smatra da je prešao sve granice kada priča o tome da ovo baca sumnju na neovisnost pravosuđa.

''Nitko od njih ne zna kako je biti u Remetincu i znati da te čekaju još barem četiri godine neizvjesnosti, i da možeš doći u situaciju da moraš vraćati nešto što nisi uzeo'', kazao je i onda se vratio na objašnjenje svoje odluke da podrži HDZ-ovog ministra.

''Ljudi jure u izbore s podrškom od 22 posto, a praktički nemaju lidera. Ovo što Bero radi je isto kao njegova fantazija da kao predsjednik zagrebačkog SDP-a odmah postaješ gradonačelnik. Sada misli da ako je predsjednik SDP-a, odmah može postati premijer'',- smatra bivši SDP-ovac.

''Ovo na što su Bernardića nagovorili je katastrofa za njega i stranku. Otvoreno sam mu rekao da znam kako se iz ovog ne može iskobeljati. Znam da nemamo novca za kampanju i da je ovo sve zajedno besmisleno. Rekao sam mu da ga pojedinci u stranci guraju u izbore koje će izgubiti kako je dugačak i širok, i onda leti njegova glava'', kazao je Saucha.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom nezakonito stekao 580 tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene