Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agoniju vrtića u Kostajnici, u kojem su tete pola godine radile bez plaće, prekinula je u listopadu bivša premijerka kada im je donirala 700 tisuća kuna. Novca će biti još do ožujka, a što nakon toga, ni same ne znaju.


Sedam teta u Kostajnici odlazi besplatno raditi. Gradonačelnik je u svibnju rekao da nema novca za tete. 'Dobro, možda meni nije tako strašno jer sam ja godinu dana volontirala pa navikla sam se i nadala sam se da će možda ipak jednog dana biti bolje', rekla nam je Gordana Karakaš.

Vezani članci Vrtić, ilustracija - 2 Odgojitelji nezadovoljni što vrtići rade bez ograničenja: "Na izmaku smo snaga. Neki od nas već su četvrti put u samoizolaciji" Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs Ministar Fuchs otkrio broj oboljelih učenika i nastavnika te upozorio: "Neke učenike roditelji su instruirali da ne nose maske"

'Kad idem na posao ja kažem da se idem odmoriti, jer s djecom je meni odmor, u odnosu na kuću', istaknula je Kijana Antunović, teta u vrtiću. 'Došla sam ja do spoznaje da se sve dešava zbog nekog razloga i svako zlo za neko dobro', istaknula je Ivanka Kranjec Rudak, v.d. ravnateljice vrtića. Svako zlo za neko dobro, a dobro se dobrim vraća.

Više o problemu teta u vrtiću iz Kostajnice i reakcijama građana pogledajte u priloženom video prilogu.