Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agoniju vrtića u Kostajnici, u kojem su tete pola godine radile bez plaće, prekinula je u listopadu bivša premijerka kada im je donirala 700 tisuća kuna. Novca će biti još do ožujka, a što nakon toga, ni same ne znaju.


Sedam teta u Kostajnici odlazi besplatno raditi. Gradonačelnik je u svibnju rekao da nema novca za tete. 'Dobro, možda meni nije tako strašno jer sam ja godinu dana volontirala pa navikla sam se i nadala sam se da će možda ipak jednog dana biti bolje', rekla nam je Gordana Karakaš.

Vezani članci Djeca u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sve manje mjesta u osječkim vrtićima: Čak 104 mališana na listama čekanja, roditelji se snalaze kako znaju i umiju Vrtić (Foto: Getty Images) Može se kad se hoće: Zadarski vrtići uvode promjene koje će olakšati život brojnim roditeljima

'Kad idem na posao ja kažem da se idem odmoriti, jer s djecom je meni odmor, u odnosu na kuću', istaknula je Kijana Antunović, teta u vrtiću. 'Došla sam ja do spoznaje da se sve dešava zbog nekog razloga i svako zlo za neko dobro', istaknula je Ivanka Kranjec Rudak, v.d. ravnateljice vrtića. Svako zlo za neko dobro, a dobro se dobrim vraća.

Više o problemu teta u vrtiću iz Kostajnice i reakcijama građana pogledajte u priloženom video prilogu.