Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem u Kostajnici

Grad ne plaća jedini vrtić pa roditelji pomažu zaposlenicima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatnu priču snimili smo u Hrvatskoj Kostajnici.

Jedini dječji vrtić u krugu od 30 kilometara, Krijesnica, od srpnja nema financijskih uvjeta za rad. Naime, gradonačelnik je donio odluku da Grad više ne može financirati vrtić zbog teške financijske situacije.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana

Unatoč tome što zaposlenici vrtića plaće nisu dobili od svibnja, oni i dalje rade. Pomažu im roditelji djece, koji daju dio novca za osnovne troškove. Zaposlenici vrtića za pomoć su se obratili svim nadležnim institucijama, no za sada odgovora nema.

'Mi samo pokušavamo da se ovaj vrtić ne zatvori i da ostane još tu, jer smatramo da je dobro za djecu se boriti. Jer su djeca osnova svega', rekla je Ivanka Kranjec Rudak, zamjenica ravnateljice dječjeg vrtića Krijesnica.

Pisali su Vladi, ministarstvima, pravobraniteljici za djecu, unicefu. Jedino im se javio Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava, koji im je dao potporu. I mi smo pokušali doći do odgovora.

Pismeno su odgovorili Ured Mile Jelavić koja apelira na državu neka pomogne te Ministarstvo obrazovanja koje objašnjava kako ono nema veze s financiranjem ustanova predškolskog odgoja. Unatoč teškoj financijskoj situaciji, nedopustivo je da se ovakvi problemi  prelamaju preko leđa najmlađih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene