I premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izbjegavali su odgovarati na pitanja novinara u utorak navečer.


Nakon što je pao zagrebački GUP, o kojem ovisi koalicija Milana Bandića i HDZ-a, kako u Zagrebu tako i u državi, ni Andrej Plenković ni Milan Bandić nisu bili raspoloženi za novinarska pitanja.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o reakcijama iz Srbije zbog Tesle na euru: ''Mogu imati svoj stav, ali nemaju utjecaj. Nikoga nikome ne uzimamo'' Andrej Plenković na Hvaru - 2 Premijer za Novu TV otkrio gdje će provesti godišnji odmor: "Niz kolega i europskih lidera reklo mi je da će vrlo vjerojatno doći u Hrvatsku"

Andrej Plenković novinare je izbjegavao u Matici Hrvatskoj gdje je bio na obilježavanju Dana te institucije, a njegov koalicijski partner Milan Bandić večer je proveo na misi u samostanu Majke Božje Lurdske.

Plenković je na sam događaj kasnio pa na ulazu nije odgovarao na pitanja novinara. Oni su ga uporno čekali i na izlasku, no samo im je odmahnuo rukom. "Molim vas jeda dan pauze", poručio im je u prolazu, a tek kad je začuo pitanje je li Vlada stabilna, okrenuo se i rekao: "A to apsolutno je."

Milan Bandić je novinare izbjegao prilikom ulaska u samostan, no na izlasku je ipak morao proći kraj njih. Pitanja je bilo mnogo, no odgovor samo jedan. 

"Sve sam rekao danas, hvala vam. Sve sam rekao, sve imate", ponavljao im je Bandić. 

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, rekao je u Dnevniku Nove TV, da je razgovarao s predsjednikom Bandićevog kluba u Saboru, Kažimirom Vardom, i da je koalicija HDZ-a i Bandića na nacionalnom novou stabilna

"Idući tjedan će biti sastanak vladajuće koalicije, a vladajuća koalicija je stabilna i nastavlja s radom", rekao je Bačić.