Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta oko 53.000 eura

Poznato tko je zapalio automobile policajaca na Cresu

Izgorjela dva automobila na Cresu
Izgorjela dva automobila na Cresu Foto: DNEVNIK.hr
Policajci Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za izazivanje požara na vozilima u Cresu.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg se sumnja da je izazvao požar vozila na Cresu.

Policajci su ga u večernjim satima 12. travnja uhitili i priveli u službene prostorije policije.

U četvrtak je na području Cresa, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika.

"Pretragom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela, između ostalog i ostaci zapaljive tekućine koju je koristio za izazivanje požara na vozilima", izvijestila je PU primorska-goranska.

Sumnjiči ga se da je koristio lakozapaljivu tekućinu koju je potpalio otvorenim plamenom. Nešto prije ponoći 11. travnja izazvao je prvi požar na vozilu marke Mahindra, na kojem su se zapalili prednji dio vozila i motor.

Nakon što se udaljio s mjesta događaja, ponovo je 12. travnja oko četiri sata ujutro na jednak način izazvao drugi požar na stražnjem dijelu vozila marke Škoda, koji je potom zahvatio cijelo vozilo, a zatim se proširio na još dva vozila parkirana u blizini, marke Suzuki i BMW.

Pročitajte i ovo Izgorjela dva automobila na Cresu Krim istraživanje u tijeku Zašto su zapaljeni automobili dvojice policajaca na Cresu? Policija uhvatila osumnjičenika

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da namjerno izazivanje požara na vozilima nije povezano sa službenom dužnošću oštećenih policijskih službenika.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Komentirao je i Dobronića Ministar Božinović o paleži automobila na Cresu: "To nije povezano s njihovim poslom"

Požarom spomenutih vozila oštećena su dvojica policajaca i dvojica hrvatskih državljana, a sveukupna materijalna šteta je oko 53.000 eura.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene