Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoreni restoran i samoposluga za studente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva obnovljena restorana i samoposlugu u Studentskome naselju "Stjepan Radić", u čije je preuređenje utrošeno gotovo deset milijuna kuna, danas je otvorila pomoćnica ministra znanosti za visoko obrazovanje Zrinka Kovačević.

Prema riječima obnašatelja dužnosti ravnatelja Studentskoga centra Nike Vidovića, najviše novca izdvojeno je za građevinsko-instalaterske radove - šest milijuna i 700 tisuća kuna, za opremu dva i pol milijuna kuna, a za preuređenje samoposluge 500 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Čokolada nove inačice inflacije Plaćate skuplje, a proizvod nije isti kao nekada? Trgovci imaju dva trika kojima vas varaju Ilustracija drama u restoranu Stanko naručio mineralnu, popio tekućinu koja mu je spalila jednjak: ''Meni su usta izgorjela''

Na svečanosti u studentskome naselju "Stjepan Radić" bili su i
ministar znanosti i obrazovanja Dragan Primorac te novoizabrani rektor zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš.

Izrazivši zadovoljstvo što je obnovom restorana i samoposluge
podignuta kvaliteta studentskoga smještaja, Primorac je rekao da je današnja svečanost dobra najava i velike investicije - preuređenja bivše vojarne na Borongaju u sveučilišni kampus.

Istaknuo je da je ta investicija na tragu ostvarenja postavljenoga cilja, a taj je da Hrvatska do 2010. izgradi najkonkurentniji sustav znanosti i obrazovanja u ovome dijelu Europe.

Izgradnjom kampusa bit će riješeno i pitanje nedostatka prostora koje muči više zagrebačkih fakulteta, dodao je, istaknuvši da se time planira riješiti i pitanje veleučilišta. Jer, kako je rekao, Hrvatska je odabrala binarni sustav razvoja visokoga školstva, odnosno sveučilišta i veleučilišta.

Bjeliš je podsjetio da je u svom rektorskom programu postavio cilj da do kraja njegova mandata, odnosno do 2010., sveučilišne sastavnice više ne djeluju u iznajmljenim prostorima te da svi studenti imaju približno iste uvjete studiranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene