Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki prijekt

LNG terminal spojen na plinovod: "Hrvatska ima novu poziciju na energetskoj karti Europe i svijeta"

U Omišlju je puštena u rad dionica plinovoda Omišalj-Zlobin duljine 17 kilometara te je na taj način LNG terminal na otoku Krku povezan s plinovodnom mrežom u Hrvatskoj pa tako i u Europi.

Svečanosti su nazočili premijer Andrej Plenković, ministri Oleg Butković i Tomislav Ćorić te mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine, koji su naglasili važnost ovog projekta za stabilniju opskrbu plinom jug-iotočnog i srednjeg dijela Europe. Operator plinovoda je Plinacro, a u prve tri godine LNG terminal je zakupljen 100%, dok je za iduće dvije za sada zakupljeno 80% kapaciteta.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Činjenica je da će ovaj LNG utjecati de facto i na smanjenje cijene plina. Hrvatska ima novu poziciju na energetskoj karti Europe i svijeta", rekao je premijer Plenković.

Pročitajte i ovo LNG terminal u Omišlju Građani se žale na buku LNG terminal u Omišlju krenuo s radom, a u budućnosti bi trebao osigurati energetsku neovisnost Hrvatske

Pročitajte i ovo LNG terminal u Omišlju - 2 Testiranja im remete san Omišljani očajni zbog buke: "Probudi te u kući sa zatvorenim prozorima"

"Veliki projekt projekt u kojeg se ukupno ulozilo 234 milijuna eura. Podsjetit ću, 100 milijuna eura smo odmah na početku mandata naše Vlade dobili od Europske komisija. Vlada je dala još sto milijuna eura, ostali dio dali su suvlasnici LNG-a Hrvatska", dodao je premijer.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene