Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za primanje mita

Otkriveni detalji velike akcije u kojoj je uhićen voditelj odjela GSKG-a: Namještao poslove vlasnicima tvrtki, pogledajte što je dobio zauzvrat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je otkrila za što se sumnjiči četvero uhićenih, među kojima i voditelj Odjela za hitne intervencije GSKG-a, u velikoj akciji u Zagrebu. Za primanje mita osumnjičen je 54-godišnji voditelj pri GSKG-u, a troje ljudi osumnjičeno je za davanje mita.

Otkriveni su detalji velike akcije policije i USKOK-a, koji su u četvrtak uhitili četiri osobe koje povezuju s gospodarskim kriminalom.

Među četvero uhićenih je 54-godišnji voditelj Odjela za hitne intervencije u GSKG-u Zagrebačkog holdinga kojega se sumnjiči za primanje mita, a 49-godišnjak, 51-godišnjak i 57-godišnjak osumnjičeni su za davanje mita. Voditelj iz GSKG-a je, također, i predsjednik povjerenstva za listu izvoditelja radova tog trgovačkog društva.

Sumnja se da se od početka prošle godine do sredine lipnja 2021. godine u Zagrebu, osumnjičeni 54-godišnjak s ostalim osumnjičenicima dogovorio da će njihovim trgovačkim društvima i obrtima osigurati građevinske i poslove hitnih intervencija na zgradama kojima upravlja GSKG.

Pokazivao im ponude drugih izvođača

Dogovorili su i da će požurivati naplatu računa te osigurati pružanje drugih usluga, pod uvjetom da mu trojac zauzvrat isplati dogovoreni postotak od vrijednosti dodijeljenog posla, na što su oni pristali.

Voditelj Odjela za hitne intervencije na različite je načine pogodovao određenom broju trgovačkih društava i obrta koji se bave građevinskim radovima, održavanjem zgrada te hitnim intervencijama. Policija sumnja da je tvrtkama pokazivao ponude ostalih ponuđača kako bi vlasnici prijavljenih društava mogli prilagoditi i dostaviti povoljniju ponudu.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Uhićenja u Zagrebu VIDEO Velika akcija USKOK-a: Ispitan prvoosumnjičeni, odvjetnik poručuje - "On cijele dane radi, javlja se na sto poziva dnevno"

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon konstituiranja Tomašević o uhićenjima: "Ako su ti poslovi povezani s kriminalom u obnovi nakon potresa, onda je to dno dna"

Osim toga, sumnja se i da je osumnjičenog 49-godišnjaka obavještavao o aktualnim građevinskim poslovima i pokazivao mu ponude drugih ponuditelja. Koristeći svoj položaj i utjecaj, dogovarao mu je poslove i prije nego što bi bile pribavljene ponude drugih zainteresiranih izvođača. On mu je zauzvrat davao novac i rekonstruirao stan, bez naplate radova.

Uhićeni voditelj u GSKG-u je u zaposlio i suprugu 49-godišnjaka u gradskom trgovačkom društvu putem agencije, a krajem studenog 2020. godine omogućio joj je i ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Zauzvrat mu je 49-godišnjak obavio rekonstrukciju stana.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene