Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon konstituiranja

Tomašević o uhićenjima: "Ako su ti poslovi povezani s kriminalom u obnovi nakon potresa, onda je to dno dna"

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma konstituirana je Gradska skupština. Zastupnici su kasnije manje govorili o tome, a više od uhićenjima u Holdingu.

* Zagreb je dobio novu vlast

Pročitajte i ovo Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija Slika nije dostupna NAKON PROSVJEDA I SASTANKA Gradska skupština izmijenila odluku, oporba negoduje: ''Roditelji odgojitelji su pretvoreni u građane drugog reda''

* predsjednik Gradske skupštine je Joško Klisović

Tijek događaja pratite u nastavku.

12:30 Jelena Pavičić Vukičević komentirala je imenovanje novog vodstva Holdinga. Rekla je da svakoj vlasti treba dati sto dana, bez pretjeranog kritiziranja, ali da i brine za legalnost svega. 

"Bojim se da ako dođe do tužbi, to neće biti dobro za Holding", dodala je. O akciji USKOK-a nije ništa čula. 

12:20 Tomislav Tomašević komentirao je uhićenja: "Ako se pokaže da su ti sumnji poslovi povezani s kriminalom u obnovi nakon potresa Zagreba, onda je to dno dna. Ali vjerujem da će se uskoro vidjeti o kakvim kaznenim djelima se radi. Ali hitno su potrebne promjene". Nije htio potvrditi da se radi baš o tim, poslovima vezanima s obnovom nakon potresa. Potvrdio je da je čuo da je među uhićenima šef hitnih intervencija GSKG-a.

12:05 Mislav Herman kratko je rekao kako će raditi u korist Zagrepčana. I on je komentirao uhićenja. 

"Tijekom sjednice dobili smo informaciju. Da sam imao bilo kakvih saznanja, prijavio bih. Citirat ću onu frazu 'neka institucije rade svoj posao'", rekao je. 

11:50 Sjednica je završila, uslijedile su izjave za medije. Klisović je najavio prvu sjednicu za srpanj.

"Ja sam danas osjetio dobru energiju", rekao je.

"Ovo je prva vijest, koju sam sad čuo od vas. Bio sam na sjednici. Ako postoje nezakonitosti, ako postoji kriminal, očekujem od policije da odradi posao", rekao je na pitanje o uhićenjima u GSKG-u.

11:30 Nakon stanke odabrani su potpredsjednici. To su Teodor Celakoski i Ivana Kekin, Mislav Herman i Igor Peternel, po dvoje iz redove većine i oporbe.

 

11:00 Određena je stanka.

10:46 "Naš je posao donositi odluke koje će pokazati da nam je javni interes ispred privatnog. Pozivam vas da donosimo odluke na dobrobit građana, bez politikantstva. Svi konstruktivni prijedlozi, sve kreativne ideje, bit će dobrodošli. Dolazimo iz različitih političkih opcija, ali igramo u istom timu grada Zagreba", rekao je među ostalim u uvodnom govoru Klisović.

10:52 Joško Klisović izabran je za predsjednika Gradske skupštine. 43 zastupnika glasalo je za, troje je bilo protiv. Klisović je preuzeo predsjedanje.

10:47 Slijedi odabir predsjednika Gradske skupštine te potpredsjednika.

10:44 Glasa se o Odboru za izbor i imenovanja. 

10:42 U tijeku su prisege zastupnika.

10:40 Do izbora predsjednika Gradske skupštine sjednicu će voditi zastupnica Rada Borić, koja je najavila prisege zastupnika. 

10:30 Sjednica se nastavila izvješćem Mandatnog povjerenstva, koje je nabrojilo zastupnike. 

10:10 Prvo je izglasano Mandatno izborno povjerenstvo. Za predsjednika je izabran Igor Peternel. Određena je stanka do 10:30 kako bi se održala sjednica Mandatnog povjerenstva i pripremilo izvješće.

 

10:00 Počela je sjednica. Utvrđena je prisutnost 44 od 47 gradskih zastupnika. Nabrojeni su i klubovi zastupnika.

09:50 Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je uoči sjednice kako očekuje da sve prođe protokolarno.

"Nismo mi danas zvijezde, nego gradski zastupnici. Vjerujem da će se konstituirati Skupština izborom predsjednika, a to je Joško Klisović. Jasno je utvrđena većina, nadam se da će sve proći protokolarno i da će Skupština već u prvoj polovici srpnja imati sjednicu", kazao je.

Ponovio je da je imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola, bez javnog natječaja, bilo hitno nužno djelovanje, a da je Vuković, koji je već bio u Holdingu, iz njega morao otići jer je kritizirao model upravljanja.

"Vodili smo se time da imenujemo za predsjednika uprave nekoga tko dobro zna sustav, tko je radio u Holdingu, tko je kritizirao sadašnji model upravljanja pa je zato morao otići iz Holdinga, no imajte na umu da ćemo većinu članova uprave imenovati na javnom natječaju vrlo brzo", poručio je Tomašević.

Joško Klisović najavio je radno ljeto. Smatra da birači nisu prevareni jer je bez javnog natječaja odabrano novo vodstvo Zagrebačkog holdinga.

Predsjednik Gradske skupštine bit će SDP-ov Joško Klisović, dogovorili su jučer Možemo! i SDP koalicijskim sporazumom u 28 točaka, po kojem će vladati Zagrebom iduće četiri godine.

Dva potpredsjednika bit će iz redova Možemo! i partnera.

SDP-u su pripala i četiri odbora. Od 18 odbora predsjednici njih četiriju bit će iz redova SDP-a, a ostalo pripada Možemo! i partnerima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene