Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uklanjanje opasnosti

FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2
Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 PU primorsko goranska
Aktualno Galerija Mali Lošinj: Započela akcija izmještanja i neutralizacije mine - 4 Mali Lošinj: Započela akcija izmještanja i neutralizacije mine - 4 Foto: PU primorsko goranska Mali Lošinj: Započela akcija izmještanja i neutralizacije mine - 3 Mali Lošinj: Započela akcija izmještanja i neutralizacije mine - 3 Foto: PU primorsko goranska Mali Lošinj: Započela akcija izmještanja i neutralizacije mine - 2 Mali Lošinj: Započela akcija izmještanja i neutralizacije mine - 2 Foto: PU primorsko goranska Mali Lošinj: Započela akcija izmještanja i neutralizacije mine - 1 Mali Lošinj: Započela akcija izmještanja i neutralizacije mine - 1 Foto: PU primorsko goranska +2 Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 1 Galerija 1/7 >>
U tijeku je akcija izmještanja i neutralizacije mine u lošinjskom akvatoriju. Zbog mjera sigurnosti u potpunosti je evakuirana tzv. crvena zona odnosno područje uvale Čikat.

Sirenama policije i vatrogasaca u četvrtak u 6:15 označen je početak akcije izmještanja mine zaostale iz 2. svjetskog rata koja se nalazi u lošinjskom akvatoriju, a potom i njezine neutralizacije.

U tijeku su aktivnosti izmještanja mine, odnosno izrona i pripreme za njezino tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana. U ovim trenucima traje postupak izmještanja mine, točnije tegljenje prema lokaciji neutralizacije. Sve aktivnosti provode ronioci specijalne policije MUP-a.

Akcija se za sada odvija po planu, kazali su iz primorsko-goranske policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Uoči početka akcije zbog mjera sigurnosti u potpunosti je evakuirana tzv. crvena zona odnosno područje uvale Čikat. K tome je na snazi privremena zabrana cestovnog, pomorskog i zračnog prometa.

Inače, cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko – goranskom i drugim žurnim službama.

Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. navedenog Zakona, policija u sklopu osiguranja audio-vizualno snima spomenutu aktivnost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Građane se poziva da se zbog vlastite sigurnosti i provedbe ove zahtjevne aktivnosti u optimalnom vremenu i dalje pridržavaju navedenih odluka, uputa i preporuka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene