Premijer Andrej Plenković odgovorio je na pitanje tko je platio skupi bicikl koji je poklonio svom kineskom kolegi.

Galerija


Dubrovnik je odahnuo. Kinezi su otišli iz grada. Promet se vratio u normalu. No na gužve su Dubrovčani - naviknuli.

Vezani članci Donald Trump Peking uveo sankcije Pompeu i drugim dužnosnicima Trumpove administracije Andrej Plenković i Ivo Žinić Aferama nema kraja, Plenković nema što čekati: Krajnje je vrijeme da stranku počisti sve od A do Ž(inića)!

Iz policije ističu - bio je to najveći sigurnosni zadatak od osamostaljenja države.

''Ukupno 1300 policijskih službenika i službenica u dva dana na području policijske uprave Zagrebačke i još 1652 na području Dubrovačko-neretvanske. 145 vozila osigurali su siguran i ugodan boravak naših visokih gostiju'', izvijestio je Josip Ćelić, voditelj stožera osiguranja.

Sa summitom zadovoljan i premijer. Koliko je pak Hrvatsku stajao sastanak 17 premijera i izaslanstava iz Kine te srednje i jugoistočne Europe, premijer ne zna. No zato se zna tko je osigurao Rimčev bicikl koji je Plenković poklonio kineskom kolegi.

''Oni su nam ga dali na poklon'', kazao je premijer. Poklon je to koji stoji između šest i pol i sedam i pol tisuća eura, odnosno više od osam prosječnih hrvatskih plaća.

Iz Vladina protokola poručuju kako je ideja o poklanjanju Rimčevog bicikla bila isključivo premijerova. On je tvrtku kontaktirao, a potom su ponudili bicikl dati besplatno. Premijer je kažu, time želio Hrvatsku pokazati kao inovativnu i kreativnu zemlju dok je Kina s druge strane najveće tržište električnih bicikala.

Zakoni ne propisuju kolike vrijednosti smiju biti darovi koje dužnosnici poklanjanju kolegama iz inozemstva. S druge strane, naši političari ne smiju primiti dar vrjedniji od 500 kuna. Tako premijer dres i loptu smije zadržati, a hoće li Li bicikl parkirati u svoje ili dvorište kineske vlade - nije poznato.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Predsjednica odala počast žrtvama Jasenovca: ''Drugi svjetski rat u našoj domovini i danas budi bolna sjećanja na brojna stradanja''

Završio veliki prosvjed u Beogradu protiv Vučića: Prosvjednici poslali konkretne zahtjeve i dali rok