Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ostavke u HSP-u: Tadić i Rožić napustili stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici Hrvatske stranke prava (HSP) Tonči Tadić i Miroslav Rožić danas su dali ostavke na članstvo u HSP-u ističući kako nemaju više entuzijazma potrebnog za bavljenje politikom u toj stranci.

"Nemamo više entuzijazam potreban za bavljenje politikom u HSP-u te stoga podnosimo ostavku na članstvo u stranci", stoji u priopćenju koje su potpisali Miroslav Rožić i Tonči Tadić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić: Iznenađen sam ostavkama Rožića i Tadića Slika nije dostupna Rožić dao ostavku na mjesto člana u skupštini OESS-a

Ističu da je više razloga za tu odluku, ali da s njima ne žele
opterećivati stranku ni javnost. Pogotovo ne žele (ni sada ni inače), dodaju, bilo kakvom javnom polemikom o HSP-u naštetiti toj stranci u koju su uložili punih 12 godina rada i za koju ih vežu brojne uspomene i prijateljstva.

>> Đapić: Iznenađen sam ostavkama Rožića i Tadića

Tadić i Rožić navode da ne žele djelovati u stranci u kojoj su
stranačka stajališta promjenljiva od tjedna do tjedna radi tzv. višeg stranačkog interesa, a zapravo radi političke trgovine i obećanja o dolasku na vlast poslije izbora.

"Niti želimo biti u stranci u kojoj je važnije tko će biti na kojoj dužnosti u državnoj ili lokalnoj vlasti negoli što će dotični na toj dužnosti zapravo raditi"; ističu Rožić i Tadić u priopćenju.

Dodaju kako ujedno nemaju nikakva jamstva da se to neće ponavljati i ubuduće tj. nakon predstojećih izbora za Hrvatski sabor.

"Stoga unatoč sigurnoj budućnosti u HSP-u, ipak smatramo da punu slobodu djelovanja u javnom interesu možemo ostvariti jedino izvan HSP-a. Činom ostavke stavljamo točku na svojih 12 godina djelovanja u HSP-u, a članovima HSP-a želimo svako dobro u političkom radu", stoji na kraju priopćenja koje su potpisali Miroslav Rožić i Tonči Tadić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene