Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Roj pčela napao radnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roj pčela uznemirio je djelatnike Unikoma koji su jučer otklanjali posljedice nevremena koje je u ponedjeljak poharalo Osijek.

Naime, pri rezanju stabala u Sakuntala parku, a koje je vjetar oštetio do te mjere da su opasna za prolaznike, iz šupljeg su debla počeli izlijetati rojevi pčela, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do tri godine zatvore Umrla nakon što su je izbole pčele: Optužen pčelar Slika nije dostupna Obavijestili vatrogasce Stanovnici Zadra u strahu od roja pčela

Uznemirene zvukom motornih pila, pčele su agresivno poletjele kako bi zaštitile maticu, a toga su bili svjesni i djelatnici Unikoma. Stoga su se povukli i pozvali stručnjaka koji je nakon petnaestak minuta došao te uklonio maticu rekavši radnicima da pričekaju s poslom nekoliko minuta dok se pčele ne smire. Poklopljene pletenom košarom, pčele su se ubrzo umirile te je orezivanje stabla nastavljeno. 

'Iako je izgledalo kao da će biti opasno, pčele nam nisu zadale veće probleme, a radove su nam odgodile samo petnaestak minuta koliko je trebalo da se izdvoji matica. Jedino me muče pješaci koji, unatoč mojim upozorenjima, ne obilaze pčele, koje još uvijek mogu biti opasne, u dovoljno velikom luku' , rekao nam je jedan od djelatnika Unikoma. 

Inače, posljedice oluje s početka tjedna još uvijek se saniraju diljem grada te su još jednom aktualizirale problem neodržavanih stabala čije grane ugrožavaju građane i njihovu imovinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene