Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Na pomolu koalicija HSP-SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki odbor SDP-a prihvatio je sinoć HSP-ov poziv na razgovore o formiranju gradske vlasti, uz uvjet da HSP "osigura" 10 vijećnika, što bi, uz tri SDP-ova vijećnika, činilo većinu potrebnu za sastavljanje osječkoga Gradskog vijeća, koje ukupno ima 25 vijećničkih mjesta.

"SDP u svakom slučaju neće dopustiti nove izbore, i tom smislu spremni smo se odazvati na poziv HSP-a koji smo dobili jučer, sjesti na razgovor ukoliko nam HSP osigura deset vijećničkih mandata", izjavila je novinarima nakon sjednice predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Koalicija u središnjici SDP-a Predstavljena koalicija "Rijeke pravde": "Građani su najveća rijeka koja će odnijeti sav talog i smrad koji nam se nakupio u 30 godina"

Na izvanrednim izborima za osječko Gradsko vijeće, održanim 9. ožujka, Hrvatska stranka prava (HSP) dobila je najveći broj mandata - devet, koalicija HDSSB-HSS dobila je šest mandata, HDZ pet, SDP tri, a kolicija HNS-HSU-Zeleni Hrvatske dva vijećnička mandata.

Predsjednik HSP-a Anto Đapić, nakon što prošle subote na sastanku s osječkim HDZ-om nije uspio dogovoriti koaliciju, pismeni prijedlog je uputio SDP-u, uz obrazloženje kako vjeruje da će im se priključiti koalicija HNS-HSU-Zeleni Hrvatske, koji su osvojili dva vijećnička mandata. Đapić je rekao kako vjeruje da će im se priključiti, ako ne spomenuta koalicija, onda svakako HSU jer su umirovljenicima tijekom kampanje obećali pomoć u rješavanju njihove problematike.

Predsjednik osječkog HNS-a Ivan Vrdoljak i predsjednik HSU-a Ivan Jakovljević, istaknuli su, pak, kako u pregovore o sastavljanju osječke gradske vlasti s HSP-om ili nekom drugom strankom idu "samo u paketu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene