Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osiječke braniteljske udruge zbog presude napale državni vrh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije ocijenila je presudu Haaškog suda optuženima za zločine na Ovčari neprihvatljivom, sramotnom i neljudskom te pozvala Vladu da se svim pritvorenim hrvatskim generalima i braniteljima omogući obrana sa slobode.

Član koordinacije i predsjednik županijske Udruge hrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Šimun Bubalo ustvrdio je kako je 'za blaćenje Domovinskog rata kriv Haag, ali još više', kako je rekao, 'hrvatska vlast, na čelu s premijerom Ivom Sanaderom'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić s Del Ponte o 'vukovarskoj trojci' Slika nije dostupna Sanader se opet slaže s Mesićem, ali...

Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić kazao je kako nije iznenađen presudom jer su 'odavno shvatili licemjerje Europske unije i Haaga', čija je percepcija da se ovdje događao građanski rat. 

Kolobarić je predsjednika države Stjepana Mesića nazvao
'veleizdajnikom' i 'cirkusantom', ocijenivši kako su i bivša i sadašnja Vlada 'bile licemjerne', a, kako smatra, bit će i iduća 'jer će se morati ponašati po regulama Europske unije'.

Predstavnici udruga ponovno su upozorili na nejednakost postupanja prema hrvatskim braniteljima, optuženima za ratne zločine, koji se nalaze u pritvoru, dok se srpskim optuženicima za to kazneno djelo omogućava obrana sa slobode.

Na novinarski upit hoće li braniteljske udruge u Osijeku organizirati javne prosvjede, dopredsjednik koordinacije Darko Nađ kazao je kako udruge za sada nisu dogovorile nikakve prosvjede, a ako budu o tome će pravodobno izvijestiti javnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene