Je li premijer Andrej Plenković bio u sukobu interesa vezano za angažiranje neformalne radne skupine za lex Agrokor i uskraćivanja informacija javnosti, Povjerenstvo o sukobu interesa u petak ipak nije odlučivalo.

Galerija


Naime, premijer Plenković tražio je izuzeće predsjednice Povjerenstva Nataše Novaković jer je prije ove dužnosti radila u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, čiji je član Agrokor i gdje je počasni predsjednik bio Ivica Todorić.

Vezani članci Josip Đakić (Foto: Dnevnik.hr) Đakić u imovinsku karticu nije prijavio auto, OPG, dionice, prihode, suprugine nekretnine, novi stan... Vrh HDZ-a na obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Zagreba (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Vlada, Sabor i HDZ tvrde da put u Finsku nisu platili porezni obveznici

Smatra li to pritiskom, Nataša Novaković nije htjela odgovoriti, ali na pitanje razmišlja li o ostavci ako se pritisci nastave, kaže da razmišlja o svemu.

Ovakav potez Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dio oporbe vidi kao izbjegavanje neizbježne odluke.

"Najnoviji događaji zahtijevaju od nas da zatražimo i tu poslovničku mogućnost imamo - najmanje šest članova Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav i da se sazove sjednica na kojoj bi tema bila 'politički pritisak na rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa'", smatra SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk.

"Što god povjerenstvo reklo, javnost nije bedasta pa ako skrivate mailove, ako surađujete s, kak' se zove, Šavorićem i ekipom, s kojom ste se slikali u predizbornoj kampanji - jasno je da ste u sukobu interesa", kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr