Gordan Duhaček (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Duhaček (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Općinski prekršajni sud u Zagrebu oglasio se priopćenjem vezanim za presudu suca Krešimira Ožanica novinaru Gordanu Duhačeku. Izvijestili su da je predsjednica suda zatražila i dobila očitovanje Ožanića o Duhačekovim navodima u medijima te da ih je ovaj porekao te isto učinio i u pisanom obliku.


Sudac Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu Krešimir Ožanić očitovao se o presudi novinaru Gordanu Duhačeku zbog pisanja statusa "ACAB" na njegovom Twitter profilu te o Duhačekovim navodima i optužbama protiv njega u medijima.

O žurnom očitovanju Ožanića oglasio se navedeni sud, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o uhićenju novinara: "Nevjerojatna je lakoća optuživanja Vlade kao nekog tko orkestrira policiju da bi se nekog uhitilo"

Svečani prijem u Kninu, Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13 Oglasila se predsjednica: Grabar-Kitarović citatom francuskog književnika komentirala privođenje novinara

"Poštovani,

vezano za interes javnosti i brojne upite od strane novinara obavještavamo Vas da je predsjednica Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu dana 17. rujna 2019. godine, a po saznanju o događaju vezanom uz postupak protiv okrivljenika Gordana Duhačeka, zatražila žurno očitovanje od suca Krešimira Ožanića, koji je vodio navedeni postupak, a isto tako je obavljen uvid u navedeni spis. Nakon toga predsjednica Suda obavila je istoga dana (17. rujna 2019. g.) i razgovor sa sucem Krešimirom Ožanićem u kojem je isti u potpunosti porekao navode novinara Gordana Duhačeka iznesene u medijima, a potom je i u pisanom očitovanju dana 18. rujna 2019. g. učinio isto.

S poštovanjem,

glasnogovornik Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu

Gabrijel Jurina"