Svečani prijem u Kninu, Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13
Svečani prijem u Kninu, Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13 Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je na Twitteru privođenje novinara portala Index Gordana Duhačeka.


Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se na Twitteru o privođenju novinara Indexa Gordana Duhačeka. ''Demokracija podrazumijeva slobodu govora i odgovornost za izgovorenu riječ'', napisala je Predsjednica i u nastavku citirala francuskog književnika Voltairea koji je rekao: ''Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš''. 

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović Grabar-Kitarović u Novoj Gradišci sa skupa poručila: "To je najbolnija rana koju nam je zadala velikosrpska agresija" Kolinda Grabar-Kitarović u Velikom Trgovišću Grabar-Kitarović: "Svatko je slobodan govoriti o mom programu"

Podsjetimo, Zagrebačka policija privela je u ponedjeljak u zračnoj luci Franjo Tuđman novinara portala Index.hr Gordana Duhačeka zbog neodazivanja na poziv da dođe na razgovor.

Novinaru je u subotu na jednom graničnom prijelazu uručen poziv da pristupi na ispitivanje, a kako se nije u dogovoreno vrijeme javio u policijsku postaju, zagrebačka granična policija uhitila ga je kada je pokušao napustiti Hrvatsku, tvrdi policija.

Duhaček, koji je jučer tvrdnjama policije priveden zbog neodazivanja na poziv da dođe na razgovor, detaljno je opisao svoj susret sa prekršajnim sucem nakon što je zbog objave u kojoj je napisao akronim ACAB ("All cops are bastards" tj. "Svi murjaci su gadovi") nepravomoćno proglašen krivim.

Za to mu je predviđena novčana kazna koja će biti umanjena za 300 kuna jer je dan proveo u zatvoru, dok će presuda zbog satiričke obrade pjesme ''Vilo Velebita'' biti donesena četvrtak.