Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjenjivali profesionalci

Omiš: Održano natjecanje Gastro 2013.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek je ključ uspjeha u turizmu, a kako bismo imali dobar kadar, bitno je obrazovanje. Kakvim znanjima i vještinama raspolažu, pokazali su učenici u Omišu na Državnom i međunarodnom natjecanju ugostiteljskih i turističkih škola GASTRO 2013.

Marko Todorović, srednjoškolac iz Zagreba za natjecanje je pripremo vlastiti recept. 'Pripremam sufle za juhu, a ovdje su za glavno jelo piletina punjena sa lukom, bademima i puno drugih finih stvari', kazao je.

Pročitajte i ovo Natjecanje mladih robotičara - 2 natjecanje na FER-u Okupili se mladi robotičari, šalju i važnu poruku: "Širite vidike, možda ćete saznati nešto što volite. Uljepšat će vam život" Omiš bez pedijatara - 5 Nedostaje kadra Tko će liječiti omiške mališane? Pedijatrijska ambulanta do daljnjeg je zatvorena, roditelji bijesni

Domišljat je bio i Miodrag Perkušić iz Imotskog. 'Radim bisernu školjku kao za desert. Ovo je lisnato tijesto i poslije ga razrežem popola i punim ga žutom kuharskom kremom', objasnio je.

Mlade snage ocijenila je i prošlogodišnja najbolja kuharica hrvatskog turizma. 'Ovo su mlade snage u koje treba ulagat i treba vremena. Jedan hotel možeš napraviti za godinu dana, ali u čovjeka trebaš ulagat godinama', kazala je kuharica Marija Lulić.

>>
Mladi inovatori iz Samobora žele osvojiti svjetsko tržište! Evo kako!

Natjecali su se i barmeni u izradi najboljeg koktela, a svoje vještine u ophođenju s gostima morali su pokazati i konobari. 'Za dobrog konobara bitna je, naravno, disciplina. Bitno je znanje, bitna je spretnost kao i smirenost', kazao je Dominik Patafa.

A sve to ocjenjivali su profesionalci iz ugostiteljstva. 'Kad vi dođete kod gosta s određenim šarmom, smiješkom, opuštenošću, to gost prepozna, a ovo sve ostalo bitno utječe, al ne toliko koliko taj prvi dojam- ta ljubaznost i ljubazan doček gosta', kazao je Tonći Drlje, šef hrane i pića jednoga hotela.

U kvalitetu mladih kadrova uvjerio se i ministar obrazovanja. 'Kad bi u svim područjima imali tako kvalitetnu vertikalu kao što imamo u sustavu obrazovanja ugostiteljsko-turističkih djelatnosti, onda bi sigurno budućnost u gospodarstvu bila još bolja', kazao je ministar Željko Jovanović.

Budućnost hrvatskog turizma u ovim je mladim rukama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene