Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u priopćenju je iznio svoju stranu priče o optužbama supruge Mare za obiteljsko nasilje.


Župan Alojz Tomašević oglasio se oko navoda supruge da ju je fizički zlostavljao. Priznaje da problemi u njegovu braku postoje, ali da su bili isključivo verbalnog karaktera, a za optužbe svoje supruge kaže da su se pretvorile u 'masovno širenje dezinformacija'. Inzistira da nije nasilnik te da svoju suprugu nije udario, a za optužbe na svoj račun proziva i političke protivnike.

Vezani članci Željko Kolar i Branko Bačić Bačić ne vidi u čemu je problem: "I ja sam već niz poruka proslijedio Upravi da ih uzmu u obzir. To nije uhljebljivanje" Andrej Plenković Plenković: "Tko je AP? Ne znam odnosi li se na mene, ali imam dojam da autorice nisu zadovoljne tim dotičnim AP"

''U protekla dva dana o meni i o problemima u mojoj obitelji u javnost su plasirane mnoge dezinformacije te se ovim putem želim očitovati o svemu.

Prije svega osjećam potrebu da se ispričam hrvatskoj javnosti, a posebno žiteljima Požeško-slavonske županije čiji sam župan zbog mnoštva neistina o meni koje su u protekla dva dana objavljivane. Časnu dužnost na koju su me izabrali obnašao sam i dalje ću obnašati odgovorno, savjesno i predano.

Istina je da je i u mom braku bilo problema. No, bračne razmirice bile su isključivo verbalnog karaktera. Posljednja takva prepirka dogodila se prije dva dana, i nažalost pretvorila se u masovno širenje dezinformacija i krajnjih neistina prikazujući me kao nasilnika.

Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu. Ta činjenica vidljiva je iz medicinske dokumentacije supruge nakon pregleda u Požeškoj bolnici. Očekivano, cijelu situaciju pokušavaju iskoristiti u suprotnim političkim taborima potenciranjem neistina i dezinformacija te plasiranjem dodatnih. Njihov motiv moga blaćenja je isključivo plod dugogodišnje političke frustracije i izbornog gubitništva i njih istina ne zanima.

Istinu o zbivanjima u mojoj obitelji znamo moja djeca, ja, pa i moja supruga unatoč onome što je izjavljivala. Žao mi je što je učinjena šteta našoj obitelji.

Ispričavam se svojim prijateljima iz Hrvatske demokratske zajednice jer se plasiranjem neistina i tendencioznim tumačenjima nastojalo naštetiti našoj stranci. Kako sam prethodno rekao neki pokušavaju manipulacijama i dezinformacijama postići ono što se ne mogu legalnim političkim putem'', navodi se u Tomaševićevu priopćenju.

Podjetimo, Mara Tomašević optužila je supruga za fizičko zlostavljanje. Medijima je rekla da se u dva navrata mailom obratila predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, stranačkom šefu njezina supruga, ali da joj iz stranke na njezine mailove nisu reagirali. Poručila je da zbog pritiska koji doživljava otkad je u javnost izašla s teškim optužbama, odlazi iz zemlje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju