Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TIGAR NA TRAJEKTU

Oglasio se vlasnik privatnog zoološkog vrta na Hvaru: "Prijatelj Simba otišao je s otoka. Preuzeli smo brigu o njemu kad je bio mladunče, da ga spasimo od sigurne smrti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Jadrolinijinom trajektu u kavezu prikolice pokrivene ceradom snimljen je tigar. Oglasio se ugostitelj Ivan Gospodnetić, vlasnik privatnog zoološkog vrta kraj grada Hvara.

Ugostitelj Ivan Gospodnetić, vlasnik privatnog zoološkog vrta kod grada Hvara, oglasio se putem Facebooka i objasnio što je s tigrom na liniji Stari Grad - Split koji je izazvao veliko zanimanje javnosti.

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Tigar (Foto: Arhiva/AFP) SVE ĆE PRIJAVITI Prijatelji životinja o tigru na trajektu za Split: "Ta scena simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštite divljih životinja u Hrvatskoj"

Iako je prvo tvrdio da životinja nije njegova, sada je promijenio priču. 

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti. 

"Prijatelj Simba koji je bio privremeno zbrinut kod nas u zoološkom vrtu je otišao s otoka, te je nastavio svoj život u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju skrb i uvjete za život. Tigar je bio zbrinut kao mladunče na Hvaru gdje smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uvjeta i sigurne smrti.

Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Usto, osiguravanje adekvatnog smještaja zahtijevalo je poštivanje strogih uvjeta koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole.

Kad smo ga zbrinuli, tigar je bio mali i znali smo da će njegov boravak na otoku biti privremen, koliko je potrebno da životinja stasa i stane na noge. Sada Simba treba dodatnu pažnju i uvjete koje bismo mu ovdje teško mogli osigurati.

To je dio procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, sukladno inicijalnom planu, nastavlja život u najboljim mogućim uvjetima", naveo je Ivan Gospodnetić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene