Na stranici ''Prometne zgode i nezgode'' objavljena je fotografija na kojoj je snimljena prikolica na trajektu u kojoj se nalazi živi tigar. Iz Jadrolinije kažu da im nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. O svemu su se oglasili i Prijatelji životinja.

Galerija


Na trajektu s Hvara prema Splitu u kavezu prikolice pokrivene ceradom snimljen je tigar. Iz Jadrolinije kažu da im nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. O svemu su se oglasili i Prijatelji životinja. Kažu da kreću s prijavama svim nadležnim institucijama i inzistirat će na konkretnoj reakciji.

Vezani članci Slika nije dostupna Neobičan prizor na trajektu uznemirio gledatelje: ''I tako se prevozi živo biće?'' Turisti (Foto: Screenshot/YouTube) Pijani turisti uvijek nađu nove načine oštećivanja imovine i svojeg dostojanstva

"Zatečeni smo prizorom s fotografije koju smo maloprije dobili na mail i koja se vrti na svim portalima i grupama. Krećemo s prijavama svim nadležnim institucijama i inzistirat ćemo na konkretnoj reakciji!", pišu Prijatelji životinja na svojoj Facebook stranici.

"Scena tigra na trajektu simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštitite divljih životinja u Hrvatskoj. Teško je odrediti je li gore ako se radi o nelegalnom ili legalnom slučaju prijevoza i smještaja životinje sa fotografije. Tigru je u krajnjem slučaju svejedno, a za nas jednako sramotno.

Bez obzira na destinaciju, čeka ga psihičko zlostavljanje zatočeništvom, a na raspolaganju će imati 18 tisuća puta manje prostora nego što bi ga koristio u svojem prirodnom okolišu...

Želimo napomeniti da, čak i ako je nešto registrirano i legalizirano, ne znači da je to ujedno i pravedno i moralno te da životinje u tom slučaju ne pate.

Svi zoološki vrtovi funkcioniraju na jednak način i s jednakim ciljem, bez obzira na uvjete držanja - kod svih je prisutno prisilno zatočavanje divljih životinja, njihov uzgoj i trgovina, a sve u svrhu zarade, zabave ili nekog drugog razloga nevezanog za zaštitu životinja s kojom zoološki vrtovi nemaju veze.

Vrijeme je da se zapitamo zar zaista želimo da fotografije iz Hrvatske po kojima ćemo biti zapamćeni budu scene tigrova na +35 na trajektima i medvjeda kraj gostionica, te da se uz sve prirodne ljepote i životinje koje se tamo skrivaju ponosimo onim zatočenima koje uopće nisu iz naših krajeva, niti bi tu trebale biti", naveli su na Facebook stranici Prijatelji životinja.