"Moja je savjest čista, bistra jer sam samo želio dobro", poručio je prozvani župnik Alojzije Asić.


Nakon što je primio prvu pričest, Adam se bezbrižno igra u svom dvorištu. "Prošlo je! Ništa mi drugo nije bitno ni važno, ni šta će ko reći. Drago mi je što je moj Adam bio gore na oltaru. Drago mi je što je cijela Hrvatska bila uz nas!", kaže Adamova majka Slavica Kadić.

Vezani članci Crkva u Benkovcu "Što ako baci hostiju?" Svećenik odbio pričestiti Antu jer je autističan: "Ne shvaćaju 'oni' smisao pričesti" Slika nije dostupna Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Postupanje župnika je nedopustivo

Prozvani župnik Alojzije Asić objašnjava kako je cijela priča počela prije dva tjedna kada su se sva djeca pripremala za primanje hostije. "Kad sam ja pokazao neposvećenu hostiju i htio je Adamu dati, on je uporno odbijao: ne, muka, ne!", kaže župnik Asić.

Zbog toga je, kaže župnik, Adama htio poštedjeti poteškoća i staviti ga da sjedi uz roditelje, na klupi do svetišta. No, zbog nagovora Adamove majke, župnik kaže kako je popustio i pristao staviti Adama na oltar s ostalim prvopričesnicima. "Moja je savjest čista, bistra jer sam samo želio dobro", ističe.

Ipak situacija koju je snimila kamera pokazala je da je župnik hostiju dječaku Adamu dao tek na nagovor vjernika u crkvi i majke, koja je ispružila Adamovu ruku prema župniku, da mu da hostiju.

"Zašto mi se to dogodilo, zašto sam popustio roditeljima, zašto to nije ostalo onako kako sam zamislio? Bilo mi je neugodno, pokvarena je sva atmosfera, sve je propalo! Zapravo je i svoj djeci tom scenom upropašteno sve!", ističe župnik Asić.

Mišljenja mještana su podijeljena.

"Da se mene pita, oduzela bi mu sva prava koja on ima, a daje si ih i previše!", kaže nam jedna mještanka.

"Trebao je pričestiti, ali meni je naš župnik osobno jako dobar. Nisam baš zato da ide iz sela", smatra drugi mještanin.

Za sada i neće nikamo, župnik ostaje u Gradištu. O svemu se očitovao Nadbiskupskome domu u Đakovu, iz kojeg poručuju kako se nastavlja s rješavanjem ovog problema. A maleni Adam, nakon burna tri dana, nastavlja sa svojim životom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju