Obavijesti Video Pretražite Navigacija
smrtno stradalo troje ljudi

Oglasili se vlasnici teretnog vlaka koji je sudjelovao u nesreći kod Novske: "Teško je zamisliti da bi itko mogao preživjeti takav udar..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
ENNA Transport u priopćenju navodi da u teretnom vlaku koji je sudjelovao u teškoj nesreći pored Novske nije bilo migranata. Policija je utvrdila da se u putničkom vlaku nalazilo i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su 9. rujna nezakonito ušli u Hrvatsku na području Slavonskog Broda.

ENNA Transport očitovao se o izjavama da je u vlakovima koji su sudjelovali u nesreći kod Novske bilo migranata. Policija je ranije u svom priopćenju navela da se u putničkom vlaku nalazilo i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su 9. rujna nezakonito ušli u Hrvatsku na području Slavonskog Broda.

Neki mediji su navodili i da je u teretnom vlaku bilo migranata.

O tome se priopćenjem u utorak oglasila tvrtka ENNA Transport, u čijem je vlasništvu teretni vlak. Iz tvrtke kažu da u vlaku nije bilo migranata.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"ENNA Transport vlak je preuzela na hrvatsko-srpskoj granici na prijelazu Šid – Tovarnik. Prilikom prelaska granice vlak je prošao standardnu proceduru primopredaje te su na hrvatskoj strani u kolodvoru Tovarnik na vlaku obavljene carinske radnje i policijski pregled. Svi kontejneri tada su bili plombirani. Područna carinska ispostava Zagreb je nakon nesreće obavila pregled razbijenih kontejnera na tlu i utvrdili su stanje razbacane robu te su ju pečatirali u jednom kontejneru.

Osoblje ENNA Transporta na neoštećenim kontejnerima vlaka koji je otpremljen u ranžirni kolodvor Zagreb utvrdilo je da su sve plombe i dalje na kontejnerima, neoštećene te da odgovaraju robi u kontejnerima.

To znači da kontejneri u međuvremenu nisu otvarani. Uništeni kontejneri su nakon nesreće bili u takvom stanju da je teško zamisliti da bi itko mogao preživjeti takav udar, a ispod kontejnera nisu pronađene mrtve osobe.

Pročitajte i ovo Dalibor Petrović ZA DNEVNIK NOVE TV Dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske o spekulacijama: "Prije sat vremena dobili smo potvrdu da je on bio u prvom odjeljku s mladićem"

Također ističemo kako nemamo nikakvu informaciju od strane policije ili bilo kojeg drugog nadležnog tijela da postoji sumnja da su se u kontejnerima teretnog vlaka prevozili migranti.

Pročitajte i ovo Grafički prikaz nesreće kod Novske Putnički prešao preko crvenog VIDEO Animacija Dnevnika Nove TV: Pogledajte kako je došlo do stravičnog sudara vlakova kod Novske

Iz medija smo jedino doznali da su migranti iz Irana bili u putničkom vlaku te su nakon same nesreće zbrinuti po bolnicama", navedeno je u priopćenju ENNA Transporta.

U željezničkoj nesreći smrtno su stradale tri osobe, starosti 17, 52 i 60 godina, dok je ozlijeđeno 11 putnika koji su putovali putničkim vlakom, a isto tako liječnička pomoć je pružena i strojovođi teretnog vlaka. Dvije osobe su teže ozlijeđene, a devet lakše.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene