Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske o spekulacijama: "Prije sat vremena dobili smo potvrdu da je on bio u prvom odjeljku s mladićem"

Aktualno Galerija Dalibor Petrović Dalibor Petrović Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Željeznička nesreća - 1 Željeznička nesreća - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Željeznička nesreća - 2 Galerija 1/4 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s dopredsjednikom Sindikata strojovođa Hrvatske koji tvrdi da ima dokaze koji upućuju na uzrok sudara vlakova u Novskoj.

Upitan da komentira tko je kriv za nesreću u Novskoj, dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petrović kazao je da se radilo o kvaru na signalizaciji te da istraga treba pokazati tko je povukao krive poteze.

Pročitajte i ovo Poziv: Radovi u Samoboru - 6 Poziv Domagoja Mikića Već su mjesecima trebali normalno živjeti, a zbog teške mehanizacije do njih ne mogu hitna ni vatrogasci: "Samo si razmišljam da se njemu nešto dogodi" Grafički prikaz nesreće kod Novske Putnički prešao preko crvenog VIDEO Animacija Dnevnika Nove TV: Pogledajte kako je došlo do stravičnog sudara vlakova kod Novske

Na pitanje postoje li dokazi za to da je kriva signalizacija, odgovara da ona nije bila u funkciji, a upravo je strojovođa, kazao je, vodio svoju vožnju prema njezinu nalogu, odnosno da može preći preko 3 crvena svjetla. Indikativno je, dodaje, što je strojovođa poštovao brzinu od 100 kilometara na sat koja je propisana kada su signali u kvaru, umjesto 120, koliko bi vozio da je signalizacija bila ispravna.

Trebali su se pokupiti svi papiri s mjesta nesreće

Reportera Dnevnika Nove TV Domagoja Mikića zanimalo je bi li dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske prošao, da je u istoj situaciji, kroz tri crvena svjetla. "Bisti li vi prošli kroz crveno, a da pritom vidite kako prema Vama ide šleper?“, odgovorio je protupitanjem.

"Mi pokušavamo doprinijeti situaciji da se sve otkrije, a ne da član Uprave HŽ infrastrukture plasira priču da je signalizacija bila ispravna i da je greška strojovođe“, kazao je. Poručio je i da su iz Sindikata strojovođa Hrvatske podastrijeli dokaze policiji te da ne sumnjanju da u kvalitetu istrage koju će oni provesti u suradnji s DORH-om. Dodao je da je netko trebao reći policiji da se moraju pokupiti svi papiri s mjesta nesreće, odnosno kopija naloga koji se nalaze na ovom ili onom kolodvoru.

"Strojovođin sin nije bio na upravljačnici"

Dalibor Petrović isključuje mogućnost da je pokojni strojovođa samoinicijativno prošao preko signala, a da mu je pritom dana informacija da je signalizacija u kvaru. Otklonio je mogućnost da su kondukter i mladić bili u kabini sa strojovođom. "Špekuliralo se da je bio kondukter, ali prije sat vremena dobili smo potvrdu da je bio u prvom odjeljku s mladićem“, kazao je demantirajući da je strojovođin sin bio na upravljačnici.

Pročitajte i ovo Tvrtka Enna Transport Sudar kod Novske Tvrtka demantirala optužbe Sindikata o strojovođi teretnog vlaka: "Signalizacija je bila u redu. Zvao je prometnika, ali ga nije mogao dobiti"

Pročitajte i ovo Oleg Butković i Sabina Tandara Knezović Komentirao i moguće nestašice Ministar Butković za Dnevnik Nove TV: "Od ponedjeljka ćemo regulirati plin u bocama"

Na pitanje kada očekuje kraj istrage kazao je da ne će ništa požurivati. "Bitnije je da dopustimo policiji i DORH-u da naprave to kvalitetno kako samo oni znaju“, zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene