Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetništvo naložilo istragu o prodaji zemljišta u Vodicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su mediji izvijestili o prepuštanju gradskog zemljišta u Velikoj Vrulji u Vodicama poduzeću 'Gortan', Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku uputilo je šibensko-kninskoj Policijskoj upravi zahtjev za provjeru navoda i obavljanje potrebnih izvida radi utvrđenja mogućeg postojanja obilježja kaznenih djela.

Predstavnici Hrvatske republikanske zajednice (HRZ) u Vodicama upozorili su medije da je predsjednik vodičkog Gradskog vijeća i saborski zastupnik Rade Ivas (HDZ), suprotno odluci Gradskog vijeća, 10. ožujka 2004. sklopio Ugovor o poslovnoj suradnji i prijenosu nekretnina, kojim se poduzeću 'Gortan' bez naknade prepušta gradsko zemljište u Velikoj Vrulji, vrijedno oko 2 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura Željko Kerum Nije bilo ponuda Nitko ne želi Kerumov pašnjak: Za njega traži 70 tisuća eura

Da bi potkrijepio optužbe, HRZ je predočio Ugovor koji su u toj
stranci nedavno dobili, a čiji su potpisnici za Grad Vodice Rade Ivas i za 'Gortan' Ivan Lažeta.

Goran Španja, tajnik HRZ-a, koji je u vrijeme potpisivanja spornog ugovora bio gradski vijećnik Vodica, tvrdi da je taj dokument nezakonit, budući da ne postoji odluka Gradskog vijeća, niti Poglavarstva, na kojoj bi se temeljio taj ugovor.

Španja tvrdi da HRZ posjeduje "krivotvoreni zapisnik s 37. sjednice gradskog Poglavarstva od 9. veljače 2004. u kojemu je naknadno dodano da se donosi odluka o prijenosu nekretnina, pozivajući se na zaključak Gradskog vijeća sa sjednice 3. veljače 2004." Španja dodaje da Gradsko vijeće nikada nije donijelo odluku o prijenosu nekretnina na Gortana, već je takvu odluku odbacilo.

Rade Ivas odbacio je optužbe i odbio detaljnije komentirati slučaj, kazavši da je riječ "o složenom problemu" te je opovrgnuo napise u nekim novinama po kojima je vodički HDZ od njega tražio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora te stranke.

Ivas će sutra u Vodicama održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o slučaju vezanom uz gradsko zemljište u Velikoj Vrulji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene