Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I oporba je za razrješenje

Odvjetnici uhićenog Kazimira Bačića protiv smjene: ''Nadzorni odbor HRT-a prejudicira kaznenu odgovornost''

Aktualno Galerija Peđa Grbin Peđa Grbin Foto: DNEVNIK.hr Priopćenje odvjetnika Kazimira Bačića Priopćenje odvjetnika Kazimira Bačića Foto: DNEVNIK.hr Uhićenje Kazimira Bačića - 1 Uhićenje Kazimira Bačića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićenje Kazimira Bačića - 2 Uhićenje Kazimira Bačića - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Tomašević Galerija 1/5 >>
Odvjetnici uhićenog glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića reagirali su na prijedlog Nadzornog odbora javne televizije da se pokrene postupak Bačićeva razrješenja s obrazloženjem da ne može obavljati svoju dužnost jer je u istražnom zatvoru.

Bačićevi odvjetnici tvrde kako je to protivno Ustavu i njegovom pravu na rad. Pozivaju se na presumpciju nevinosti, napominju da rješenje o provođenju istrage USKOK-a još uvijek nije pravomoćno te vjeruju da će Sabor koji imenuje i razrješuje ravnatelja HRT-a odlučiti suprotno.

''Razvidno je kako kazneni postupak u odnosu na Glavnog ravnatelja HRT-a još uvijek nije započeo, s obzirom na to da ne postoji pravomoćno rješenje o provođenju istrage, te je sud odbio navode USKOK-a o postojanju opasnosti od počinjenja kaznenog djela povratkom gospodina Kazimira Bačića, nakon što se saslušaju predloženi svjedoci, na svoje radno mjesto Glavnog ravnatelja'', kazao je Bačićev odvjetnik u priopćenju.

''Ovakvim postupanjem, Nadzorni odbor HRT-a prejudicira kaznenu odgovornost gospodina Kazimira Bačića te se razlozima suprotnim odluci nadležnog suda koristi kako bi razriješio gospodina Kazimira Bačića s mjesta Glavnog ravnatelja HRT-a, odnosno, vlastite interne prijepore i probitke pretpostavio poštivanju Ustava i zakona'', prokomentirao je Bačićev odvjetnik.

Oporba najavila smjenu

Stav nadzornog odbora o razrješenju Kazimira Bačića prvo će doći na stol saborskog Odbora za informiranje i medije. Oporba je već najavila pokretanje postupka za njegovu smjenu, o čemu bi se trebalo raspravljati idući tjedan na tematskoj sjednici Odbora. Svoj stav o razrješenju Bačića danas su iznijeli i Tomislav Tomašević i Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo vodstvo HRT dobio novog direktora, o uhićenom Kazimiru Bačiću odlučivat će Sabor i Nadzorni odbor

Pročitajte i ovo Pretres kuće Kazimira Bačića - 1 Uhićenja u metropoli U velikoj akciji USKOK-a osam uhićenih: Tijekom večeri pristižu u službene prostorije na ispitivanje, detalji najavljeni za četvrtak

''Naš klub se vrlo jasno doredio oko toga u Saboru i pokrenuo inicijativu da ga se makne s mjesta ravnatelja, tako da je oko toga sve već rečeno'', jasan je Tomašević. Grbin je kazao kako je situacija preozbilja da bi Bačić mogao ostati na svom radnom mjestu. ''Ovo što mu se stavlja na teret je preozbiljno da bi on mogao nastaviti obnašati svoju dužnost ravnatelja javne televizije koji bi trebao biti zadužen za izvještavanje javnosti objektivno o svemu pa i o svom kaznenom postupku'', istaknuo je Grbin.



Više o Bačićevom razrješenju pogledajte u priloženom videu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene