Obavijesti Pretražite Navigacija
na poziciji od 2017. godine

Nadzorni odbor HRT-a jednoglasno pokrenuo postupak razrješenja glavnog ravnatelja Bačića: Odluka idući tjedan

Uhićenje Kazimira Bačića
Uhićenje Kazimira Bačića Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Nadzorni odbor (NO) HRT-a u petak je na izvanredno sazvanoj elektroničkoj sjednici jednoglasno pokrenuo postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji je uhićen u srijedu u akciji USKOK-a i policije, potvrdio je Hini predsjednik NO-a Mladen Čutura.

 

Bačića se sumnjiči da je u ime poduzetnika Milana Lončarića, pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla. Za svoju ulogu je kao nagradu, sumnja USKOK, dobio stan na prestižnoj lokaciji vrijedan više od milijun kuna u elitnoj zagrebačkoj Radićevoj ulici.

 

Vodstvo HRT-a u četvrtak je izvijestilo da posao uhićenog glavnog ravnatelja Kazimira Bačića preuzeo ravnatelj programa Renato Kunić, ističući da će o daljnjem Bačićevom radnom statusu odlučiti Nadzorni odbor HRT-a i Sabor.

HRT je u odgovoru Hini naveo da je "Statutom HRT-a predviđeno imenovanje zamjenika glavnog ravnatelja HRT-a, a koju dužnost od 30. ožujka 2017. odlukom glavnog ravnatelja HRT-a obnaša ravnatelj PJ Program HRT-a Renato Kunić".

Pročitajte i ovo Renato Petek - 1 Iznenađenjima nema kraja Sljemenska lakrdija: Grad podnio tužbu protiv projektanta, a Zagrepčani za žičaru koja ne radi - već plaćaju radnike

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Princip "Plati i sredit ćemo" Za "siću" rješavali dozvole, potvrde i suglasnosti: "Ovo je školski primjer kapilarne korupcije, apsolutno su izvjesna nova uhićenja"

"Time je osigurano nesmetano i kontinuirano odvijanje programskih i poslovnih procesa. To znači da će se sve isplate prema radnicima te poslovanje normalno odvijat”, isticalo se u priopćenju HRT-a.

Daljnje odluke o statusu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića sada su u nadležnosti saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije koji će odlučivati o njegovoj smjeni na sjednici najavljenoj za idući tjedan i eventualni prijedlog za njegovo razrješenje uputiti Saboru koji će o smjeni Bačića, ali i o izboru novog vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, odlučivati većinom glasova zastupnika.

Kazimir Bačić za glavnog ravnatelja HRT-a izabran je u Hrvatskom saboru 17. veljače 2017. godine, i to s 90 glasova za, 12 suzdržanih i nijednim glasom protiv. Prije dužnosti glavnog ravnatelja, bio je šef tehnike HRT-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene