Obavijesti Video Pretražite Navigacija
masakr u Beogradu

FOTO Roditelji dječaka ubojice i dvojac iz streljane se izjasnili: "Nismo krivi"

Aktualno Galerija Suđenje roditeljima dječaka ubojice Suđenje roditeljima dječaka ubojice Foto: Cropix Suđenje roditeljima dječaka ubojice - 2 Suđenje roditeljima dječaka ubojice - 2 Foto: A.H./ATAImages/Pixsell Suđenje roditeljima dječaka ubojice - 1 Suđenje roditeljima dječaka ubojice - 1 Foto: A.H./ATAImages/Pixsell Miljana K. Miljana K. Foto: A.H./ATAImages/Pixsell +0 Miljana K. Galerija 1/5 >>
Na Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masakr u osnovnoj školi i ubio 10 osoba.

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani K., roditeljima dječaka koji je u svibnju prošle godine počinio masakr i ubio devetero učenika i domara u OŠ Vladislav Ribnikar, počelo je danas na Višem sudu u Beogradu. Međutim, ročište je na samom početku prekinuto jer je tužiteljstvo zatražilo da se isključi javnost kako bi se zaštitili maloljetnici, javlja Nova.rs

Pročitajte i ovo Autobus u Rijeci - 2 Spašavali je vatrogasci FOTO Grozna nesreća u Rijeci, autobus pregazio ženu: "Upozoravali smo na ovo"

S druge strane, odvjetnik optuženih Borivoje Borović tražio je da suđenje bude otvoreno za javnost kako bi se čulo da je viši javni tužitelj Nenad Stefanović otišao kod optuženog Vladimira K. i rekao mu da potpiše sporazum o priznanju krivnje jer će mu u suprotnom optužiti i suprugu, a dijete poslati u skrbničku obitelj u Bosnu.

U međuvremenu, sud je prihvatio prijedlog tužiteljstva te će suđenje ipak biti zatvoreno za javnost

Početak današnjeg ročišta obilježio je susret roditelja maloljetnog ubojice u sudnici koji su se rasplakali u trenutku kada su se vidjeli. Naime, otac je doveden s lisicama na rukama, dok je majka došla sama na sud. 

Pročitajte i ovo Mirovine - 2 Veliko iščekivanje Dnevnik Nove TV doznaje što će se dogoditi s mirovinama nakon zimskog usklađivanja: "Dobili smo jedno obećanje, više im ne vjerujemo"

Okrivljenici, među kojima su uz roditelje dječaka i predsjednik streljačkog kluba "Partizan practical shooting“ Ratko I. te instruktor u tom klubu Nemanja M, kratko su se izjasnili o krivnji i porekli kazneno djelo, piše Nova.rs.

Tužitelj Višeg javnog tužiteljstva Nikola Uskoković pročitao je optužnicu, a prema neslužbenim informacijama nastavak je najavljen za sutra.

Također, tužitelj je odustao od iskaza posebno osjetljivih svjedoka.

Nakon ročišta odvjetnica obitelji Irina Borović izjavila je kako smatra da je sudska odluka o zatvaranju javnosti ishitrena te da se nada da će sudac Zoran Božović tu odluku preispitati.

Otac dječaka ubojice optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti jer je iz njegova oružja počinjen masakr, dok je majka dječaka optužena za nedozvoljeno držanje oružja budući da je i njezin DNK pronađen na jednoj čahuri na mjestu strašnog zločina u školi.

Optužnicom Višeg javnog tužiteljstva je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, a majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dvije i pol godine.

Na suđenje su došli i roditelji žrtava koji su u sudnici sjedili iza optuženih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene