Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK je odbacio kaznenu prijavu bivšeg šefa Službe za suzbijanje krijumčarenja Carinske uprave Roberta Matijevića protiv bivšeg predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ante Markova zbog navodne zloporabe položaja, odnosno krađe navodnih dokaza o umiješanosti carinika i policajaca u krijumčarenje cigareta, nafte i sirove kave.


Matijević je u svibnju 2008. USKOK-u prijavio Markova optuživši ga da je 2003. iz arhive Sabora otuđio dokumentaciju dostavljenu Odboru kojom je Matijević potkrijepio svoje tvrdnje o navodnom krijumčarenju cigareta, nafte i sirove kave te umiješanosti carinika i policajaca u te nezakonitosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Sud: Odbijene tajne snimke razgovora Gašpara i Peze Slika nije dostupna Odbačena kaznena prijava protiv Šuice

>> Markov: 'Kaznena prijava protiv mene je neutemeljena'

No, USKOK je utvrdio da je Matijević dokumentaciju dostavio krajem svibnja 2003. te da ju je Markov dva tjedna kasnije, 13. lipnja dostavio Državnom odvjetništvu. 

Stoga je kaznena prijava protiv bivšeg predsjednika saborskog Odbora, danas predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda (Janaf) odbačena kao neutemeljena, potvrdili su danas u USKOK-u.