Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Markov: 'Kaznena prijava protiv mene je neutemeljena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS-ov saborski zastupnik Ante Markov danas je neutemeljenom ocijenio kaznenu prijavu koju je protiv njega podnio upravitelj Nacionalnog parka Kornati Branko Kereta, izrazivši uvjerenje da će financijski nadzor pokazati sve nepravilnosti i štete nastale uslijed lošeg poslovanja Uprave parka.

Kereta je šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu kazneno prijavio Markova, kojega tereti da je lažno optužio Upravu Nacionalnog parka da je odgovorna za pomor ovaca na Kornatima jer im nije osigurala pitku vodu, te da ništa nije učinila da ukloni lešine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Požar na Kornatima Slika nije dostupna Uhićen muškarac koji je zapalio Kornate

Kereta tvrdi da je Markov neistinama naštetio poslovanju Nacionalnog parka, te da situaciju oko uginuća ovaca koristi u osobne i predizborne svrhe svoje stranke.

Markov je, pak, u današnjem priopćenju ponovio svoje optužbe na Keretin račun, ocijenivši da je Kereta podizanjem neutemeljene kaznene prijave protiv njega počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja.

Keretu je prozvao da se, umjesto da se kao najodgovornija osoba u Nacionalnom parku priključi saniranju štete i podigne kvalitetu boravka i života na Kornatima, "bavi izvrtanjem činjenica, politikantstvom i primarno je fokusiran isključivo na obranu vlastite fotelje".

Zamjera mu i to što nije bio nazočan sastanku prilikom posjeta Kornatima ministara Petra Čobankovića i Božidara Kalmete, te da ga na sanaciju štete i podizanje kvalitete u Nacionalnom parku nisu "natjerali" ni apeli ministara ni izjava šibensko-kninskog župana o potrebi proglašenja elementarne nepogode na tom otočju.

"Jer ako mu je zaštita prirode i dobrobit životinja na prvom mjestu, onda nije presudno koliko je ovaca nastradalo, nego što učiniti da se to više ne ponovi i kako povećati razinu zaštite i kvalitetu", navodi Markov u priopćenju.

Napominje da je od Državnog odvjetništva zatražio da istraži
nezakonitosti i protupravno ponašanje Kerete, koje, tvrdi, proizlazi iz činjenice da nije učinio ono što je po zakonu bio dužan učiniti, te da je time nanio gospodarsku i drugu štetu Kornatima.

"Vjerujem da će financijski nadzor pokazati sve nepravilnosti u poslovanju NP Kornati, kao i sveukupne dosadašnje štete nastale uslijed lošeg poslovanja, a koje će biti vidljive iz financijskih izvješća", zaključuje Markov u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene